Annonce
Vejle

Det er slut for Razorbacks - resten af sæsonen er aflyst

Niko Lester og Triangle Razorbacks har spillet den sidste kamp for i år. Den resterende del af sæsonen er aflyst. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Scanpix
De to DM-semifinaler i amerikansk fodbold spilles ikke og det samme gælder DM-finalen. Der er umuligt at afvikle kampe efter den seneste stramning af corona-restriktionerne.
Annonce

Vejle: Den amerikanske fodboldsæson lukker ned for i år.

Resten af sæsonen er aflyst, og dermed har Triangle Razorbacks spillet sin sidste kamp i 2020.

Aflysningen skyldes de seneste stramninger af coronarestriktionerne, som gør det umuligt at spille en amerikansk fodboldkamp.

- Det selvfølgelig meget frustrerende, konstaterer Kaj Sørensen, formand for Triangle Razorbacks.

Det er sænkningen af forsamlingsforbuddet fra 100 til 50, som rammer amerikansk fodbold hårdt.

- Vi kan ikke spille kampe med 18-19 spillere på hvert hold. Det vil være nødvendigt med så få spillere, hvis vi skal holde os under 50 personer, når der også skal være plads til dommere, trænere og så videre, siger Kaj Sørensen.

Annonce

Kunne spille med 100 personer

Det lod sig gøre at spille, da forsamlingsforbuddet lød på 100 personer, og hvert hold havde mulighed for at spille med 30 spillere, men færre end 20 er for få.

- Derfor har klubberne og forbundet (Dansk Amerikansk Fodbold Forbund, red.) i fællesskab besluttet, at vi aflyser sæsonen, siger Kaj Sørensen.

Forbundet rettede henvendelse til Danmarks Idrætsforbund i håbet om at skaffe en dispensation fra stramningerne, men det lykkedes ikke.

- Meldingen lød, at Kulturministeriet er ikke til at hugge eller stikke i, når smittetallene stiger, og det forstår jeg godt, selvom det samtidig er frustrerende, når det rammer os hårdt, siger Kaj Sørensen.

Der manglede to DM-semifinaler og finalen, Mermaid Bowl. Triangle Razorbacks stod til en semifinale mod Copenhagen Towers, og finalen var berammet til Razorbacks’ hjemmebane, Vejle Atletik Stadion.

Semifinalerne skulle være spillet i lørdags, men de blev i første omgang udsat, efter regeringen dagen inden strammede coronarestriktionerne, og de er nu altså aflyste.

Annonce

En udsættelse blev drøftet

Stramningerne gælder i første omgang til 4. oktober, og det blev blandt klubberne drøftet, om turneringen i første omgang skulle sættes på standby.

- Problemet er, at alle vores kontrakter i givet fald skal forlænges, og det vil betyde en stor økonomisk byrde for klubberne, siger Kaj Sørensen.

Det skyldes blandt andet, at det koster mange penge, hvis aftalerne med de amerikanske spillere skal forlænges.

- Det koster cirka 3500 kroner alene at ansøge om en forlængelse af arbejds- og opholdstilladelse, og det er per spiller, så en klub med for eksempel tre amerikanerne skal bruge cirka 10.000 kroner bare på ansøgninger, siger Kaj Sørensen og fortsætter:

- Og så skal der lægges løn oveni, så det vil hurtigt komme til at koste 40-50.000 kroner, og så vil ingen vide, om vi overhovedet kom til at spille.

Og 40-50.000 kroner er rigtig mange penge i en sport som amerikansk fodbold.

Annonce

En dyr omgang for Razorbacks

Coronakrisen har været en bekostelig affære for Triangle Razorbacks.

I første omgang blev sæsonen udsat. Den begynder normalt midt i april, men sæsonstarten blev i stedet skudt til midt i august, og antallet af grundspilskampe blev reduceret til blot fire. Da turneringen kom i gang, måtte der kun være 500 personer - inklusive spillere, trænere og så videre - på stadion til kampene.

- Kampene er økonomisk vigtige for os, og det gør ondt, at vi manglede indtægter fra tilskuerne, men samtidig er jeg fortrøstningsfuld og glæder mig til næste sæson, siger Kaj Sørensen.


Vi kan ikke spille kampe med 18-19 spillere på hvert hold. Det vil være nødvendigt med så få spillere, hvis vi skal holde os under 50 personer.

Kaj Sørensen, Razorbacks-formand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Vejle

Lokalt netmedie har droppet Vejle-nyheder

Annonce