Annonce
Vejle

Det går stadig for hurtigt ned ad bakke for redaktøren

Fra Ulvehavevej i Vejle til Vroldvej i Skanderborg og fra Mazda 5 til Ford Focus - men problemet er det samme. Manglende tøjling af hestkræfterne. Fotos: Sydøstjyllands Politi
Endnu engang er den lokale vanvidsbilist nuppet på fersk gerning - men i det mindste fik han lov at beholde bilen.

Tapas: Det går stærkt ned ad bakke for den aldrende tapasredaktør - for stærkt, og det må han bøde for.

For anden gang på tre år og femte gang på 42 år klappede fartfælden forleden - denne gang på Vroldvej i Skanderborg.

Kameraet på en fartkontrol nogle hundrede meter nede af bakken fra byskiltet forevigede vanvidsbilisten. Han havde ikke fået tøjlet hestekræfterne og tyngdekraften i tilstrækkelig grad. Lige over 60 kilometer i timen lød målingen på i den yderste udkant af Skanderborg,

Annonce

Forseelsen var klar, bøden er betalt, og jeg slap for at få konfiskeret mit køretøj. Alligevel er der noget der nager, akkurat som for tre år siden, hvor jeg blev foreviget på Ulvehavevej i hjemkommunen.

Med vished for at gentage mig selv vil jeg pege på, at fartmåleren igen var placeret et sted, hvor hensynet til statskassen vejede tungere end hensynet til trafiksikkerheden.

Ja. Myndighederne har vurderet, at der højst må køres 50 kilometer i timen på hovedvejen ind mod Skanderborg. Og ja - der er ejendomme, der har indkørsel ud til vejen. Men kameraet var anbragt for bunden af bakken i indkørslen til det første hus. Ikke en skoleelev på en vaklende cykel eller en ældre medborger med rollator i nærheden.

Fartgrænsen blev hævet

Sidste gang gik det galt på Ulvehavevej på en strækning, der, som jeg konstaterede i en kommentar til bødetekstens "tættere bebygget område", meget dårligt levede op til den definition. Ved den sidevej, hvor den røde lampe lyste, var der ikke skygge af bebyggelse.

Og minsandten - i januar 2020 skete miraklet. Byzonen blev ophævet på Ulvehavevej og fartgrænsen hævet til 60 kilometer. Var det sket bare et par år tidligere havde tapasredaktøren sparet 1000 kroner.

Samme håb er der næppe for Vroldvej, hvor der trods alt er tættere mellem husene. Men tanken om at fartkontrol handler om at fodre statskassen er svær at slippe. Jeg betaler min skat med rimelig glæde. Det kniber mere med de dyre fotos fra Rigspolitiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Vejle

Til hot fodboldaften i Byparken - med øl, jubel, skuffelse og frossen oksekødssuppe

Annonce