Annonce
Ikast-Brande

Det halter med gadebelysningen på Ole Bendix Vej

Julefreden har sænket sig over Artium, men til hverdag fungerer Ole Bendix Vej som adgangsvej til Brandes nye skole og kulturhus for flere hundrede skolebørn hver morgen, når de da ikke lige er hjemsendt pga. corona-restriktioner. Foto: Mikael Lund
Mere trafik på travl skolevej - men det kniber med gadelys.

Brande: Med opførelsen og ibrugtagningen af Artium er der kommet markant mere trafik på Ole Bendix Vej end tidligere, men gadebelysningen er ikke fulgt med.

Hver morgen benyttes vejen, der løber fra Ågade langs Brande Hallerne, af flere hundrede skoleelever - mange af dem på cykel, andre bliver afleveret i bil.

Derudover fungerer Ole Bendix Vej som indkørsel til både bibliotek, børnetandpleje, dagpleje, musikskole, nærpolitistation og Borgerservice, så der er en helt anden mængde trafik på vejen, end da den nu nedlagte børnehave Åhaven i det store hele havde vejen for sig selv i de tidlige – og p.t. mørke - morgentimer. Antallet af bløde trafikanter er i hvert fald steget markant, men kvaliteten af gadebelysningen er ikke steget tilsvarende.

Annonce

Problemet er ikke forbigået skolebestyrelsen på Artiums opmærksomhed. Skolebestyrelsens formand, René Grohnheit Hansen, oplyser, at skolebestyrelsen allerede tidligere på efteråret rettede henvendelse til det politiske lag i kommunen, både angående gadebelysning og de trafikale forhold generelt.

Svaret var ifølge René Grohnheit Hansen, at forholdene på skolen (f.eks. lys) skulle dækkes af skolens eget budget, mens gadebelysningen på f.eks. Ole Bendix Vej er et kommunalt anliggende.

Der var imidlertid ikke tænkt ekstra gadebelysning ind i selve skolebyggeriet, så derfor måtte dette udbedres med penge fra det kommunale budget – og at der ikke var afsat penge til det i 2021-budgettet, lød kommunens svar til skolebestyrelsen på Artium, men:

- Vi er blevet fortalt, at man vil kigge på det i det kommende budget for 2022, oplyser skolebestyrelsesformanden.

Løfte fra kommunen

Han oplyser videre, at Artium har haft besøg af færdselspolitiet, som kunne konstateret, at rigtig mange børn undlader at tænde deres cykellygter, også selvom de faktisk sidder på cyklen.

- Så selvom der ikke er god nok belysning, så har forældrene stadig et stort ansvar for, at børnenes cykellygter mm. er tændt og virker, påpeger René Grohnheit Hansen.

Hos Ikast-Brande Kommune mener man som udgangspunkt, at antallet af gadelamper på strækningen fra Ågade til Artium burde være tilstrækkeligt, men fra Lene Hoffmann, der er gruppekoordinator for kommunens område for Park & Vej, kommer der et juleløfte:

- Vi vil i starten af det nye år følge op på, om belysningen er som den skal være. Der skal selvfølgelig skal være en ordentlig belysning på stedet, fastslår hun.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Ikast-Brande

Kommunalt krav om coronapas indført i to omgange

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce