Annonce
Vejle

Det holdt hårdt til sidst: Vejle FC er tilbage i serie 2

I playofffinalen mellem Bredballe IF og Vejle FC blev VFC-målmanden Michael Thor helten i slutminutterne med denne pragtredning. Foto: Morten Pape
Vejle FC er for gode til serie 3. De grønne var med i toppen i foråret og i lørdag vandt de ude over serie 2 holdet Bredballe IF i playoff-finalen.
Annonce

Vejle: Vejle FC er en fodboldklub, der flasher stjernespillere på sin hjemmeside. Allan Simonsen, Ulrik le Fevre, Ib Jacquet, Steen og Ulrik Tychosen, Kasper Dalgas … Det er en klub, der midt i 90'erne havde tre sæsoner i Danmarksserien.

Sådan en klub har ikke i sin selvforståelse, at den skal rode rundt nede i serie 3. Lørdag tog klubbens førstehold så til Bredballe og satte en stopper for ulykken. I en playoffkamp mellem Bredballe IF fra serie 2 og de grønne fra serie 3 vandt udeholdet retten til pladsen i serie 2 med 2-1.

Jeg er tæt på holdet og kender mange af dem. Jeg har fulgt dem siden jeg var 4 år og hente bolde de sidste fire år. Jeg synes, de skulle have banneret som en gave i dag.

Rasmus Sivebæk

Annonce

Der er forskel på klubber

Det siger noget om tingenes tilstand, at Bredballe IF havde hjemmebanefordel ved at spille alle sine kampe på kunstgræs, mens VFC nede i Vestbyen kæmper med at holde vandet væk fra sine baner. Lørdag var der cirka lige mange tilskuere fra hver side og med i alt omkring 200 må det være sæsonrekord i Bredballe.

Kampen kort: VFC lagde bedst fra land, og efter et kvarter kom holdet foran, da Jesper Eskelund slog til med et tørt hug fra venstre kanten - det eneste tørre på en våd lørdag, hvor man måtte gøre sine notater med blyant, for at de ikke skulle løbe væk.

Midt i halvlegen fik en VFC'er gult kort og 10 minutter på sidelinjen. Den efterfølgende frisparks situation endte efter en kontra med udligning. Fem minutter inde i anden halvleg kludrede Bredballe med en clearing efter hjørnespark, og så kunne Kasper Frank Vestergaard klappe den ind. Til sidst var de fightende VFC'ere presset i bund. Træner Torben Jensen på sidelinjen råbte sine tropper gennem slutminutterne. Michael Thor, der har været klubløs i år, havde sagt ja til at hjælpe VFC i en tid uden målmand. Og han leverede varen med en Schmeichel-redning få minutter før tid.

Og så kunne lettelsens jubel slippes løs og den medbragte Rema-pose med champagnen hentes frem.

Annonce

Hilsen fra trofast fan

12-årige Rasmus Sivebæk fra Signesvej havde medbragt et banner. "Snart serie 2", lød den håbefulde besked.

- Jeg er tæt på holdet og kender mange af dem. Jeg har fulgt dem siden jeg var 4 år og hente bolde de sidste fire år. Jeg synes, de skulle have banneret som en gave i dag, sagde han. Han er målmand på klubbens U13 drenge.

I modsatte ende af skalaen befinder Sven-Erik Madsen sig. Han har været medlem siden 1969, holdleder, ungdomstræner og i flere omgang i bestyrelsen. Hans forklaring på, at VFC skulle helt ned i serie 3:

- Vi er en arbejderklub og afhængige af, hvem der bor i boligblokkene. Nogle gange mister vi unge, fordi de skal uddannes i Odense eller Aarhus. Og så er der jo også unge, der ikke spørger sig selv, hvad de kan gøre for klubben, men hvad klubben kan gøre for mig, svarer han.

Efter Vejle FCs sejr måtte træner Torben Jensen en tur i luften. Foto: Morten Pape
De var meget diskrete med det, men Vejle FC'ernes bagland havde sørget for champagne. Foto: Morten Pape
Rasmus Sivebæk har fulgt VFC i otte af sine 12 leveår. Han havde med hjælp fra sin far lavet dette banner som en gave til førsteholdsspuillerne som han kender rigtig godt. Foto: Morten Pape
Playofffinalen mellem Bredballe IF og Vejle FC om retten til en plads i fodboldens serie 2 havde trods regnen samlet et nydeligt tilskuertal omkring de 200. Foto: Morten Pape
Det var sådan en novemberlørdag, hvor man bare måtte have noget at stå imod med. Foto: Morten Pape
Dommeren har lige fløjtet alvorligt forkert, konstaterer Vejle FC-træner Torben Jensen. Foto: Morten Pape
Det her er bare så vigtigt, gutter, råbte Jesper Eskelund, der spille en kamp for fuld tænding med både mål og gult kort. "Jeg rørte ham slet ikke, dommer", forsøgte han, før han måtte til afkøling i 10 minutter. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce