Annonce
Vejle

Det kan ligefrem være gavnligt at tilsvine modparten i børnesager

René Ørum, Fredericia.

Læserbrev: I foreningen "Samværskonflikt" modtager vi jævnligt henvendelser fra samværsforældre, mænd og kvinder, der søger råd og vejledning i forbindelse med aktuelle sager i Familieretshuset. Sagerne omhandler børns samvær med og bopæl hos forældrene.

Det er sager, hvor forældrene ikke selv kan nå til enighed, og derfor bliver Familieretshuset en part i sagen - udgangspunktet her skal være barnets tarv.

Det er bekymrende, at mønsteret i disse sager fortsat altid er det samme. I Familieretshuset har sagerne udviklet sig til en kamp om børnene, hvor det hurtigt erfares, at i det familieretlige system kan det ligefrem være gavnligt for ens sag at lyve, tilsvine og miskreditere modparten. Særligt gavnligt er det for bopælsforælderen - de facto eller de jure.

Annonce


I det familieretlige system kan det ligefrem være gavnligt for ens sag at lyve, tilsvine og miskreditere modparten.


Des mere negativt en samværsforælder kan fremstilles og dermed des mere konflikt, der skabes, des mere udfordret bliver barnet og samværsforælderens forhold.

Det er nemlig sådan, at ifølge forældreansvarsloven har skyldsspørgsmålet i konfliktfyldte sager ingen betydning. Samtidig fremgår det, at holdningen er, at det må antages for værende umuligt at fastlægge dette skyldsspørgsmål.

Dette skaber et voldsomt paradoks for de samværsforældre og børn, der sidder tilbage efter en skilsmisse. For hvordan skal du bevæge dig i et system, der på forhånd har opgivet skyldsspørgsmålet?

Forsøger du at påvise din uskyld, påpege modpartens bevidste konfliktsøgning, så puster du til den allerede konstaterede konflikt.

Det skaber desuden også et voldsomt paradoks i juridisk forstand. For hvordan kan dette manglende skyldsspørgsmål, harmonere med forældreansvarsloves hensigt - at barnet skal være centrum, samt at barnets tarv er udgangspunktet?

Det er fortsat et ubesvaret spørgsmål, hvordan det kan forsvares, at vi fortsat i 2020 har en familieretlig lovgivning, der gør det muligt, og en familieretlig sagsbehandling, der træffer afgørelser på dybt fejlagtige grundlag.

Denne måde at sagsbehandle børns fremtid på  har betydelige negative konsekvenser for utallige børn og forældres tilknytning i store perioder af barnets opvækst. Nogle i flere år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Alarm 112

Travl aften for politiet i Vejle

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce