Annonce
Sport

- Det kan være svært at sikre den gode tone, når det foregår online

Jelling Esport håber på at kunne mødes allerede denne onsdag til træning igen, men det bliver formentlig først i maj. Arkivfoto: Søren E. Alwan
For mange har det seneste års tid med covid-19 været hård. Det gælder også for Jelling Esport, hvor man snart atter kan mødes. Og det gør en stor forskel, lyder det fra formanden for den lokale forening.

Jelling: - Noget af det, som vi er sat i verden for, er, at vi danner de unge mennesker til, hvordan de skal opføre sig online. Det kan være svært at gøre, når vi ikke sidder sammen, men kun kan træne online.

Sådan siger Jesper Thue Kristensen, der er formand for Jelling Esport.


Annonce

Når man ikke sidder foran hinanden, kan man ikke se, hvordan det, man siger, påvirker et andet menneske.

Jesper Thue Kristensen, formand for Jelling Esport


For mange, hvor e-sport er en fremmed verden, kan det formentlig være vanskeligt at forestille sig, at netop denne gren har været påvirket så meget af covid-19, men det er også tilfældet for e-sportsforeninger.

- Når man ikke sidder foran hinanden, kan man ikke se, hvordan det, man siger, påvirker et andet menneske. Og det er det også for os som trænere at se. Det er noget af det, som vi går allermest op i. Men det har vi haft svært ved at hjælpe hinanden med i denne tid. De var blevet meget gode til at holde en god tone overfor hinanden, men det er gledet en smule ud, siger Jesper Thue Kristensen.

Regelsættet er vigtigt

Til en træning for Jelling Esport handler det som nævnt ikke kun om at spille. Her kan der blive gennemgået taktik, fysisk og mental forberedelse, træningsøvelser ved computeren og selve kampen. Og hertil kommer også træning i det regelsæt, som der er hos klubben.

Det er spillet Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), som holdene spiller.

Men i disse corona-tider kan det være besværligt overhovedet at komme til at afholde sin træning.

- Vi stiller udstyr til rådighed for en del, men det har vi ikke kunne i lang tid nu. For de yngste kan man ofte ikke have det udstyr, som det kræver for at spille, så for de mindste har vi ikke kunne gennemføre træning, siger Jesper Thue Kristensen og fortsætter:

- For de øvede hold har vi heldigvis kunne fortsætte træningen, men det er også svært online. Vi plejer at lave en del forskellige ting, når vi er til træning, hvor det ikke bare er at spille, men det har vi mindre af nu.

Annonce

Stort arbejde forude

Det øvede hold skulle også have deltaget i YouSee-turneringer, hvor forskellige klubber fik muligheden for at spille mod hinanden, men de turneringer er blev aflyst.

- Vi kan stadig spille interne kampe eller mod nogle af de foreninger, som vi har et godt samarbejde med. Det havde dog bare været fedt at spille kampe til en turnering, siger Jesper Thue Kristensen.

Men Jesper Thue Kristensen ser også fremad for klubben.

- Vi mødes enten denne onsdag eller næste onsdag for første gang i lang tid. Det bliver virkelig dejligt. Men der er også et stort arbejde forude. Vi vil gerne have flere medlemmer og hold, så der også kan komme flere forskellige spil på. Det er bare sværere at skaffe medlemmer til Esport end for en normal sport, siger Jesper Thue Kristensen og fortsætter:

- Der har været en barriere, som til dels er brudt ned om fordommene om e-sport, men de er der stadig. Samtidig kan det være et problem at skaffe forældre, som vil være trænere. Her handler det ikke om, at de skal kunne spille selv, men som det er vigtigt for os, at de skal være med til, at den gode tone holdes, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Annonce