Annonce
Kultur

Det kan vi forvente os på museet fremover

Torsdag 14. november vil Lars Froberg Mortensen fortælle lidt om sin egen baggrund og en del mere om de planer, der er for museets fremtid. Foto: Børge Larsen
Museets nye leder inviterer inden for torsdag 14. november. Her skuer han bagud og fortæller om sin baggrund og skuer fremad med planerne for museet.
Annonce

Give: De sysler fortsat på Give-Egnens Museum.

Med udgangen af uge 42 pillede de godt nok særudstillingen "Sysselsat med halm og garn" ned. Men det er ikke ensbetydende med, at det er slut med syslerierne. Lige nu sysler de for eksempel med den næste særudstilling. Det bliver, årstiden tage i betragtning ikke den store overraskelse, hvad emnet for udstillingen er: Jul.

Men det er altid spændende at se, hvad museets nuværende og tidligere ansatte har fundet frem af museets righoldige gemmer. Og ikke mindst, hvordan de er blevet tematiseret.

I år hedder temaet "Julens herligheder". De nærmere detaljer må vi vente med at tage i nærmere øjesyn til udstillingen åbner 30. november. Men godt bliver det med stor sandsynlighed, for det bliver nok med en jul, som vi gerne selv ville holde, men ikke gør alligevel.

Vi bliver nemt for optagede af nutiden og fremtiden, selv om vi egentlig synes, julen var bedre i "de gode gamle dage".

De gode gamle dage kan man også få et indblik i, hvis man kommer til museet torsdag 14. november klokken 19.

Annonce

Fortid og fremtid

Her vil museets nye leder Lars Froberg Mortensen løfte sløret for både sin egen fortid og for de planer, der kommer til at forme museets fremtid.

For at tage fortiden først, så vil Lars Froberg Mortensen fortælle om sin fortid, i hvert fald noget af den. Her skal man næppe vente de store afsløringer. Ikke fordi egnen omkring Thyregod og Give er kedelig at vokse op i, heller ikke fordi der ikke sker meget i Fredericia eller Århus, men fordi selv en museumsleder skal have lov til at holde visse ting for sig selv.

Men kun når det drejer sig om ham selv. Det gør det ikke denne aften, hvor Lars Froberg Mortensen også vil fortælle om de planer, der ligger for museets fremtid.

Selv om det måske kan virke som tørt stof, hvis man havde sat næsen op efter detaljerede planer, så bliver det garanteret ikke kedeligt. Men med kun godt en måned i stolen er det indlysende, at Lars Froberg Mortensen i første omgang trækker de store linjer frem og maler med den brede pensel.

Ikke nok med, der er gratis adgang til arrangementet. Museet har også dækket op til kaffebord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce