Annonce
Debat

Det koster milliarder at redde Lillebælt og andre bælter

Annonce

Læserbrev: Folketingsmedlem Nils Sjøberg (R) plæderer her i avisen for at skabe et samarbejde, så vi kan få ryddet op i Lillebælt (læserbrev 10. juli).

Bæltet har i årtier været en ren gifttromle med gennemløb. Men da meget af dette gennemstrømmende vand kommer fra Østersøen, kan det blive mere end vanskeligt at løse det lokale problem mellem Fyn og Jylland.

Problemerne truer til lands, til vands og i luften. Østersøen er en veritabel svovlsyrebalje.


Problemerne truer til lands, til vands og i luften. Østersøen er en veritabel svovlsyrebalje.


Det svenske medlem af Helsingfors Kommissionen, som overvåger miljøet i Østersøen, Ulf Ehlin, udtaler, at forureningen er ude af kontrol. 135 milliarder kroner skal bruges over de næste 20 år for at fjerne de værste sorte pletter omkring Baltic Sea.

Dette kunne man læse i Bornholms Tidende - vel at mærke 19. januar 1994.

Nu mere end 25 år senere halter det stadig med en beskidt Østersø. Baltic Sea var Nordeuropas perle - nu er det bare en kloak. Forureningen fosser stadig til det ferske indhav - også fra Bornholm. Der er sandelig ikke noget at sige til, at der stort set ikke er fisk i vores have.

For at føje spot til spe, drev en radioaktiv sky forleden indover Norden fra "et sted i Rusland".

Vi er kort og godt nogle svin. I dag kan end ikke en billion kroner redde brakvandet. Det samme gælder Lillebælt og de andre bælter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Annonce