Annonce
Billund

Det kunne ligne en forsmag på kommunalvalget – men på tirsdag kommer Wetche altså ikke og redder de blå

Målmand Christian Wetche havde meget at juble over i lørdagens hjemmekamp mod HC Odense. Med en lang stribe redninger og to scoringer i modsatte ende bidrog målmanden solidt til Grindsteds sejr på 26-22. Foto: John Randeris.
Det blev unødvendigt spændende, da Grindsted GIF lørdag eftermiddag sikrede sig yderligere to point i håndboldens 1. division. De kom i hus i kraft af en sejr på 26-22 over HC Odense. Selvom en sejr på fire scoringer lyder forholdsvist komfortabelt, blev det alt for spændende undervejs.

Grindsted: Det er først på tirsdag, at der er kommunalvalg, men håndboldkampen mellem Grindsted GIF og HC Odense i herrernes 1. division kunne næsten minde om en forsmag på det, der venter: De blå var på forhånd udråbt som favoritter, men til slut endte det med at blive en alvorlig gyser.

Om valget også ender med blå sejr, er af gode grunde uvist, men én ting adskiller med sikkerhed håndboldkampen fra valget: Lørdag eftermiddag var det målmand Christian Wetche, der kom det blå hold til undsætning, da det spidsede til. En sådan luksus skal Stephanie Storbank & Co. ikke budgettere med på tirsdag, for Christian Wetche bor nemlig slet ikke i Billund Kommune og har således ingen indflydelse på det, der skal ske til den tid.

Denne eftermiddag havde han heldigvis masser af indflydelse, og han bidrog derfor godt til, at Grindsted slog HC Odense med 26-22 og dermed bevarer positionen i den bedste halvdel af 1. division.

Annonce

Manglede energi i 2. halvleg

Halvvejs gennem kampen var der ellers ikke meget, der tydede på, at kampen skulle være spændende. Allerede 11 minutter inde i opgøret var Grindsted foran med seks kasser, og det var en stilling, der holdt til pausen. Men i stedet for fornyet energi fik Grindsted-spillerne gummiarm, og inden 2. halvleg var halvfærdig, havde fynboerne hentet føringen og udlignet til 18-18.

2. halvleg af opgøret mellem Grindsted GIF og HC Odense blev lidt rodet. Der blev begået mange tekniske fejl, og så måtte der kæmpes om boldene. Her er Tobias Rasmussen på jagt efter en løs bold. Foto: John Randeris

Havde det ikke været for målmand Christian Wetche, var det endt helt galt. Målmanden holdt gennem hele kampen et særdeles højt niveau, og da det blev alt for spændende, begyndte han også at kyle bolden op i fynboernes mål.

De scorede for Grindsted

  • Bjarne Nybo Jørgensen - 4 mål.
  • Daniel Jørgensen - 4 mål.
  • Frederik Nielsen - 4 mål.
  • Rolf Ravn - 3 mål.
  • Tobias Rasmussen - 3 mål.
  • Hjalmar Andersen - 2 mål.
  • Christian Wetche - 2 mål.
  • Thomas Theilgaard - 2 mål.
  • Anton Rosenkilde - 1 mål.
  • Jakob Villemoes Larsen - 1 mål.

- Vi manglede den samme energi, som vi havde i 1. halvleg, og efter pausen brugte vi for lang tid på at finde samme niveau. Men vi viste også, at da det spidsede til, var vi klar, siger Christian Wetche om årsagen til, at det ikke blev den sikre sejr, som det så ud til ved pausen.

Der var dog ikke tale om, at Grindsted-spillerne allerede i pausen havde den opfattelse, at de to point var hjemme.

Grindsteds Kristoffer Jessen forsøger at komme forbi HC Odenses farligste angrebsspiller, Rasmus Levinsen, der i modsatte ende scorede otte mål mod Christian Wetche. Foto: John Randeris

- Vi har tidligere haft en del kampe, der først blev afgjort i 2. halvleg, så vi vidste godt, at vi skulle vise den samme energi. Der er ikke nogle nemme kampe i 1. division, så vi skal hele tiden holde et højt niveau, og det gjorde vi ikke i 2. halvleg, konstaterer Grindsted-målmanden.

Annonce

Ros til forsvaret

Grindsteds angrebsspil var krampagtigt og fyldt med fejl, og begge de straffekast, som Grindsted blev tildelt, blev brændt. Set i det perspektiv skal man nok bare være glad og lettet over, at det blev til to point, som først kom i hus i kampens sidste minutter, da Daniel Jørgensen to gange steg til vejrs og lod venstrehånden lyne.

Imens holdt Christian Wetche skansen i den anden ende af banen. Målmanden føler også selv, at han spillede en god kamp i målet.

Efter at have været suveræn i 1. halvleg og foran med seks kasser, fik Grindsted gummiarm efter pausen. Opgøret blev derfor unødvendigt spændende. Foto: John Randeris

- Ja, det synes jeg. Men her skal vi også huske at give forsvaret stor ros. Forsvaret tvinger dem til at skyde steder, hvor jeg gerne vil have det, siger Christian Wetche, der gennem sæsonen har været ganske træfsikker, når han har sendt bolden afsted mod målet i den modsatte ende af banen.

Lørdag scorede Grindsted-målmanden to gange, og faktisk er det at ramme målet fra den modsatte ende af banen, noget han konsekvent øver sig i.

Rolf Ravn er en forsvarsspiller, som mange gennem tiden har oplevet at slå sig på. Her er en HC Odense-spiller røget i gulvet. Foto: John Randeris

- Det er bestemt noget, vi træner, for syv-mod-seks-spillet er meget brugt i håndbold, så det skal vi prøve at udnytte. Men det er en sværere øvelse, end mange tror, for der er pres på, og man har kun meget kort tid til det, siger Christian Wetche, der i indeværende sæson har scoret ni gange.

Grindsted skal i næste weekend en tur til Nordjylland for at møde Elitesport Vendsyssel. Næste hjemmekamp er lørdag den 27. november klokken 16, hvor Roskilde Håndbold kommer på besøg i Lynghallen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Debat

Sundhedsundersøgelse i Grindsted: Denne gang skal informationen ikke mellemlande hos embedsfolk

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce