Annonce
Vejle Boldklub

Det ligger til VB, men der findes forhindringer

VB og Saeid Ezatolahi spiller tre af sine fire sidste kampe på hjemmebane, hvilket ligner en stor fordel. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle Boldklub befinder sig tæt en ny superliga-sæson. Forhindringerne er få, men de findes.

Vejle: Under syv procent.

Sådan vurderer Danske Spil risikoen for, at Vejle Boldklub rykker ud af Superligaen. Spiltjenesten giver pengene 15 gange igen, hvis det ender med, at VB ryger ud, mens spil på Lyngby, eneste hold under stregen, som kan nå VB, for øjeblikket er lukket. Odds står til 1,001, som betyder, at spillere skal skyde 1000 kroner ind for at vinde én krone.

Med andre ord er den ifølge Danske Spil så tæt på at være hjemme uden helt at være det.

Annonce

Der resterer fire runder af Superligaens kvalifikationsspil, nedrykningsspillet, og VB befinder sig otte point over nedrykningsstregen. Dermed er kravet for nuværende fem point, inden VB’s matematiske risiko for nedrykning elimineres.

Og det ligger til VB:

Hjemmebanefordelen: Siden der blev lukket op for tilskuere, endte 14 af 18 superliga-kampe med hjemmesejr, og VB spiller tre af sine sidste fire kampe på Vejle Stadion.

Pokalfinalen: Søndag møder VB hjemme Sønderjyske, og fire dage senere spiller Sønderjyske den vigtigste kamp i klubbens historie; pokalfinalen 2021. En pokaltriumf garanterer modsat tidligere en plads i et europæisk gruppespil og en indtægt på minimum 20-25 millioner kroner. Den kamp fylder meget mere for sønderjyderne end kampen i Nørreskoven, da Sønderjyske matematisk er ude af nedrykningskampen.

Momentum-tab: Lyngby ser tilbage på et imponerende 2021, men Lyngby har mistet momentum og har tabt sine seneste tre kampe. Desuden har Lyngby slet ikke scoret i de tre kampe, og dermed tyder intet på, at Lyngby formår at hente mimimum ni point i sine sidste fire kampe.

Men der findes mulige forhindringer. De er få, men de findes:

Ramte et hul: I slutningen af oktober vandt VB 3-1 i Aalborg og overtog Superligaens førsteplads, men så gik det - nærmest ud af det blå - den helt gale vej. Èt point i det efterfølgende seks kampe. Rammer VB igen sådan et hul, nedrykningskampen genåbnes.

Satte pludselig i gang: Sejr over OB, nederlag til AGF, nederlag til Brøndby og uafgjort mod FC København. Sådan begyndte Lyngby 2021, inden københavnerne satte i gang og tog 12 point i fem kampe. En lignende genstart er der brug for, og Lyngby har gjort det én gang tidligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce