Annonce
Børkop

Det lille stik blev fejret med brunch og Bailey

Vi har ikke billeder fra Smidstrupparken eller Atriumhaven, da der blev vaccineret. Billedet her er taget på Kastaniahaven i Give, som var det første sted, hvor der blev vaccineret i Vejle Kommune. Foto: Ludvig Dittmann
Beboerne på Plejecenter Atriumhaven og på Smidstrupparken har fået et lille stik mod corona. Og det var en festdag, da det skete.
Annonce

Brejning/Smidstrup: Nok giver nålen kun et lille hul i overarmen, men dens betydning er meget, meget større end det.

Det forklarer Anne Kragh, der er plejehjemsleder for de to plejecentre.

- Det giver da en større tryghed, at beboerne og en stor del af medarbejderne nu er vaccineret. Det er jo ikke fordi, det i den første omgang får den store betydning i dagligdagen. Den kommer til at fortsætte på vanlig vis med mundbind og visirer og den slags, men nu er her sådan en følelse af, at nu er vi i gang og forude venter normale tider, siger Anne Kragh.

Annonce

De fleste tog imod

På begge plejehjem blev der givet stik til de beboere, som ønskede, og det gjorde næsten alle. På Atriumhaven skete det på årets første dag, mens beboerne og de ansatte på Smidstrupparken kunne modtage vaccinen 2. januar.


Nu er her en følelse af, at nu er vi i gang og forude venter normale tider.

Anne Kragh, leder af plejecentrene i Brejning og Smidstrup.


- Vi fik 30. december at vide, at vi skulle vaccineres, og så valgte vi at gøre de to dage til festdage, hvor flagene blev fundet frem. På Atriumhaven var der chokolade og Bailey til eftermiddagskaffen, mens det på Smidstrupparken blev fejret med en lækker brunch, inden vaccinationerne gik i gang, forklarer hun.

Så jo, det var i sandheden noget af en start på det nye år.

- Og det skete næsten samtidig med, at Dronningen også blev vaccineret, så vi spøger lidt med, at lidt kongelig må vi godt føle os, siger hun.

Stik eller ej. De restriktioner, der er på de vejlensiske plejecentre, fortsætter indtil videre. Som det er lige nu, må beboerne gerne få besøg af nærmest familie, men blandt andet må de frivillige, som ellers ofte besøger plejecentrene, stadig ikke komme ind.

- Det er en af de ting, vi savner rigtigt meget, og det er noget af det, vi håber, at vaccinationerne vil kunne ændre på indenfor den nærmeste tid, siger Anne Kragh.

Annonce

Også personalet

Ud over at beboerne fik den første af to vaccinationer, fik de medarbejdere, som var mødt frem, også et stik.

Og dem var der flere af end vanlig.

- Der var en del ansatte, som mødte op for at hjælpe til frivilligt. Det var en festdag, og den ville de gerne deltage i. Og de fik også et stik, nu de var der, så nu er cirka to ud af tre af personalet blevet vaccineret, siger Anne Kragh.

Det var lægerne på Syrenvej, som stod for vaccinationerne.

- Det er de læger, vi har tilknyttet plejecentrene. De kender vores beboere, og beboerne kender lægerne. Det har stor betydning, at man har den form for tryghed med. Og det hele gik da også efter planen, forklarer Anne Kragh.

Den plan lægger op til, at man skal have to vaccinationer. Hvornår næste stik skal gives på Atriumhaven og Smidstrupparken er endnu usikkert, men det bliver inden for de kommende uger.

Smidstrupparken og Atriumhaven har samlet set knap 70 plejeboliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce