Annonce
Billund

Det lugter lidt af Vorbasse Marked: Boden blev sat op på campingpladsen

Selvom Vorbasse Marked er aflyst, har Helle Callesen, Lisbeth Refsing, Kaj Refsing og Carsten "Krølle" Bomann lavet deres egen bod. Den er på Vorbasse Camping, hvor de frem til lørdag vil sælge ud af diverse ting. Foto: Alex Hermann.
Selvom Vorbasse Marked er aflyst, skal det stadig være muligt at handle lidt ved en lokal stand. Det mener nogle af de faste gæster på Vorbasse Camping, og de har derfor opstillet en stand uden for deres campingvogn.

Vorbasse: Når Vorbasse Marked er aflyst, må man finde på et alternativ. Det mener i hvert fald en flok af de faste gæster på Vorbasse Camping, som derfor har valgt at lave en stand på campingpladsen.

Nu har de for andet år i træk oplevet, at markedet er blevet aflyst, og de derfor ikke har haft mulighed for at sælge deres ting, så nu har de taget sagen i egen hånd.

- Vi har alt muligt blandet. Her er både noget håndarbejde, som er blevet til overskudsproduktion, noget værktøj, nogle gasflasker og en masse andet, fortæller Helle Callesen.

Annonce

- Alt det, som vi ikke kan bruge, er der måske nogle andre, som kan bruge til noget, supplerer Carsten "Krølle" Bomann.

Hollændere købte ind

Selvom Vorbasse Camping er ganske fint besøgt, er menneskemængden på et noget andet niveau end markedspladsen under normale omstændigheder ville have været. Det tager de dog ikke så tungt i den lille bod, hvor der allerede er blevet solgt lidt småting.

Hårelastikkerne, som Helle Callesen og Lisbeth Refsing producerer hen over vinteren, sælger hun gerne ud af sin lille bod. De plejer at være ganske populære blandt unge, fortæller de. Foto: Alex Hermann.

- Der ligger nogle hollændere derovre, siger Helle Callesen og peger i retning af en campingvogn.

- De var herovre og købe sådan en opmåler-halløjsa. Så hvis han nu skulle finde på at købe en gård i Danmark, kunne han bruge den til at måle op med, fortsætter hun.

Annonce

Et mindre loppemarked

Den hollandske gæst kunne også have fundet en masse andre ting i boden. Mange af tingene kunne man lige så godt have fundet på et loppemarked, og det hele bliver suppleret af noget af det håndarbejde, som Helle Callesen og Lisbeth Refsing har siddet og lavet hen over vinteren.

- Vi har meget til de unge. De her øreringe koster kun 25 kroner, og mange er vilde med de her hårelastikker, siger Helle Callesen og viser dem frem.

Håndarbejdet er dog ikke noget, de har ambitioner om at tjene de store penge på. De bliver lavet for fornøjelsens skyld.

- Man kan ikke leve af at lave den form for håndarbejde, men det er hyggeligt at sidde og lave, siger de.

Annonce

Handler kun for sjov

Helt generelt er det kun for sjov, at de har lavet en stand. De sælger lidt i ny og næ, og mens snakken kører, kommer tre kvinder forbi for at se nærmere på noget garn. Det giver lidt kroner i regnskabet.

Lisbeth Refsing (t.v.) viser nogle af tingene i sin bod frem. Boden på Vorbasse Camping vil være åben frem til og med lørdag. Foto: Alex Hermann.

- Det er bare sjov og ballade. Hvis vi siger, at noget koster 30 kroner, og folk så svarer, at de kun vil give en tyver, jamen, så får de den da for en tyver, siger Helle Callesen.

Flokken bor i Vorbasse i gå-afstand fra den campingplads, hvor de bruger en stor del af deres fritid. De er ærgerlige over, at det har været nødvendigt at aflyse Vorbasse Marked, for selvom den forholdsvis lille by kan synes noget kaotisk i de tre dage, hvor markedet finder sted, oplever de det ikke som problematisk.

- De er blevet rigtigt gode til at sætte skilte op, og de frivillige fra Hjemmeværnet lærer hurtigt os lokale at kende. Så når bare vi siger, at vi bor her, kan vi fint få lov til at rulle igennem, siger Lisbeth Refsing.

Standen vil være at finde på Vorbasse Camping frem til lørdag. Hvis alt går vel, vil gruppen have en stand på Vorbasse Marked i 2022.


Man kan ikke leve af at lave den form for håndarbejde, men det er hyggeligt at sidde og lave.

Helle Callesen og Lisbeth Refsing.


Annonce
Vejle For abonnenter

Da Else Marie skiftede navn, begyndte folk at møde hende på en anden måde: - Det er en anden type fyre, der skriver til mig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Lå stønnende på en båre i retten: 48-årig københavner dømt for forsøg på at dræbe vejlenser med kniv og kogende vand

Vejle For abonnenter

Læs de nedslående svar på Jans henvendelse til Vejdirektoratet: 'Der er ét ord for det, og det er borgerfjendsk'

Vejle

Flere - især kvinder - brugte coronaår til at skifte navn: Så mange vejlensere fik nyt fornavn i 2020

Vejle Boldklub For abonnenter

Vanvittig rækker ikke efter vanviddet i Vanløse; VB scorede tre mål i tillægstiden og vandt 4-3

Navne

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Billund For abonnenter

Sosu-elever hos bedemanden: Døde slipper en vind, når man flytter dem - og det er helt naturligt

Kultur

Grindsted Skakklub er truet på eksistensen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur For abonnenter

'Det gør ondt i hjertet': Populært vægmaleri malet over uden varsel - kulturpolitiker er rasende

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Vejle For abonnenter

Se videoen: Den store maskine bider i godsbanegården - derfor pilles bygningen ned fra den fjerne ende

Erhverv

'Mille' er tilbage, efter stress og angst tvang hende til at smide saksen: - Til sidst kunne jeg ikke engang gå ned og handle

Annonce