Annonce
Billund

Det lysner for Headspace Billund: Krydser fingre for overlevelse

Susanne Mathiesen tror på fremtiden for Headspace Billund. Arkivfoto: John Randeris
Hvis det går som håbet, er den lokale afdeling af Headspace snart fremtidssikret. Det fortæller centerlederen, som i øvrigt glæder sig over en netop indgået aftale om statsligt tilskud.
Annonce

Grindsted: Centerleder i Headspace Billund, Susanne Mathiesen, havde en meget reel frygt for, at stedet måtte lukke, da Billund Kommune for få måneder siden valgte ikke at forlænge deres samarbejdsaftale.

Nogen endelig afklaring på fremtiden er der stadig ikke, men hun ser dog noget mere optimistisk på situationen nu, som ikke mindst skyldes, at Headspaces hovedorganisation har fået del i de 760 millioner kroner, et stort flertal af Folketingets partier netop har tildelt udsatte grupper.

- Det er vi utrolig glade og taknemmelige for. Jeg ser det som en stor cadeau til det arbejde, Headspace laver på nationalt plan, at man har tænkt os med i det brede forlig, siger hun.

Ifølge den lokale leder kommer det økonomisk således også hendes afdeling til gode, og hun ser det som et rygstød, omend det 'kun' vil være en delmængde i den økonomiske kabale, der forhåbentlig går op i sidste ende.

- Der foregår stadig et arbejde med at finde de 500.000 kroner andre steder, som vi ikke længere får fra kommunen, og det fortsætter på præcis samme måde som før Folketingets beslutning, siger hun.

Annonce

Venter snarlig afklaring

De statslige midler skal så at sige være med til at bevare grundfundamentet under Headspace Billund, og det er centerlederens håb, at hun i løbet af næste uge modtager et klart svar - på den gode måde - og dermed for alvor får ro i maven.

- Vores skæbne ligger jo i andres hænder, men jeg ved, at Headspace Danmark søger efter private donationer, og der skal foregå møder i den forbindelse, som afgør det, siger hun og tilføjer:


Vores skæbne ligger jo i andres hænder, men jeg ved, at Headspace Danmark søger efter private donationer, og der skal foregå møder i den forbindelse, som afgør det.

Susanne Mathiesen, centerleder i Headspace Billund


- Hvis det lykkes, håber jeg, vi kan få arbejdsro over en længere tidshorisont.

Intet er dog som sagt afgjort endnu, og ifølge centerlederen ville det være et stort tab for Billund Kommune, hvis der mod forventning viser sig at mangle penge til den videre drift.

- Der er børn og unge hos os, som ikke var kommet ind i et af de kommunale tilbud. Vi er et gratis, anonymt og uforpligtende tilbud bestående af frivillige, og det er en afgørende forskel, uanset hvor Headspace ligger rundt i landet, siger Susanne Mathiesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Meningsmåling: Nye Borgerlige er på vej i byrådet - men uforandret mellem rød og blå blok

Annonce