Annonce
112

Det må du ikke: Brug af andres ID som bar-billet koster dyrt

Politiets gode råd: Hold op med at låne en andens ID for at komme uden om en aldersgrænse til for eksempel diskoteker. Lad også være med at låne dit ID ud. Begge dele koster bøde. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Vejle: Det er bare så træls at være 16 og gerne ville ind et sted, hvor man skal være 18. Hvad gør man så lige? Låner et sygesikringsbevis af et venligt menneske, der er over 18. Men det er dumt og dyrt for begge parter.

Fordi det er en overtrædelse af straffeloven.

Det kommer en 16-årig ungersvend til at lære på den dyre måde. Klokken 02.30 torsdag forsøgte han at komme ind på Zwei Grosse Bierbar på Dæmningen på den måde.

Men dørmændene er rutinerede og kan spore en del forsøg hos de unge på at se ældre ud. Sydøstjyllands Politi har patruljer i området, der hurtigt kom til stede, og så kom den sande alder frem.

Som udgangspunkt er det en bødesag i 1000-kroners klassen. Både for den, der forsøger at snyde, og for den der låner sit ID ud til forsøget. For hjælperen vil det som udgangspunkt også koste 1000 kroner at være "flink".

- Jeg tror, en del unge ikke er klar over, at det faktisk er en lovovertrædelse og har nogle konsekvenser, siger politikommissær Mads Høyen. /ild

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce