Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Dagtilbudschef Rune Asmund Sørensen kan nu konstatere, at de første vejlensere er blevet smittet med den engelske og mere smitsomme variant af coronavirussen. Foto: Mette Mørk
En forælder og en ansat i to forskellige daginstitutioner i Vejle midtby er konstateret smittet med den muterede og mere smitsomme virus fra England.
Annonce

Vejle: To personer med tilknytning til to forskellige daginstitutioner i Vejle midtby er konstateret smittet med den muterede og mere smitsomme coronavirus, der er kommet ind i landet fra England.

Det drejer sig om en forælder i den ene institution og en ansat i den anden, oplyser  dagtilbudschef i Vejle Kommune Rune Asmund Sørensen.

- Jeg har lige talt med vores sundhedschef, og vi har ikke fået direkte besked fra sundhedsmyndighederne om, at de to er smittede med den engelske variant. Men de har selv fået besked på det og har orienteret institutionerne om det, så den mere smitsomme variant må være i lokalområdet, sagde dagtilbudschefen mandag eftermiddag.

Annonce

Måske samme type i Børkop

Den ansatte har været i nær kontakt med en smittet person udenfor arbejdspladsen og har ikke været i daginstitutionen siden. Så der er ingen risiko for, at smitten breder sig hurtigt her.

- Men vi har fire medarbejdere, der er smittet i Krystallen i Børkop. De har smittet hinanden, og det har vi ikke set så mange eksempler på tidligere. Det kunne tyde på, at der er tale om en smitsom variant derude, men vi ved det ikke, siger Rune Asmund Sørensen.


Der er endnu ikke meldt særlige tiltag ud, hvis den særligt smitsomme variant breder sig. Men det kan være, det kommer.

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef


Sundhedsmyndighederne har meldt ud, at man sigter mod en hverdag, hvor man analyserer alle positive coronatests for at kortlægge, hvor udbredt de forskellige mutationer er rundt i landet. I øjeblikket sker det kun med et udsnit af prøverne.

- Der er endnu ikke meldt særlige tiltag ud, hvis den særligt smitsomme variant breder sig. Men det kan være, det kommer. I første omgang skal vi vide, om det er den, når folk er testet positiv. Men der går en del dage fra folk får at vide, at de er positive, og indtil testene er analyseret, siger Rune Asmund Sørensen.

Annonce

Uge to lignede de tidligere

I den første af årets uger skulle han helt hen til fredag aften, før meldingen om den første smittede i en af kommunens daginstitutioner løb ind.

- Den seneste uge har mere lignet de uger, vi havde i november og december, fortæller dagtilbudschefen.

Meldingen fredag kom fra i Havnely i Vejle, hvor syv børn og fire medarbejdere derfor blev hjemsendt som nære kontakter. De fleste fra minigruppen.

Udover de fire Krystallen-ansatte, der blev konstateret smittede henover den netop overståede weekend, er alle vuggestuens 51 børn og 17 ansatte i Børkop sendt hjem som nære kontakter.

Annonce

Sammenhæng er uvist

I Grønnedalen på Søndermarken blev et barn konstateret positiv lørdag for en uge siden. Dagen efter blev en medarbejder et andet sted i huset konstateret positiv.

- Hun havde været i institution torsdag og fredag, men det er usikkert, om der er sammenhæng med det første tilfælde. Samlet blev 27 børn og 16 voksne hjemsendt som nære kontakter, fortæller Rune Asmund Sørensen.

I Krogården i Smidstrup blev en medarbejder testet positiv mandag i sidste uge og fik besked tirsdag. Den smittede var på arbejde begge dage, og derfor blev 14 børn og to medarbejdere sendt hjem for en sikkerheds skyld.

Annonce

Havde ikke personale nok

I Gaia på Uhrhøj blev et barn  konstateret positiv onsdag. Symptomerne begyndte søndag, og barnet var i institutionen fredag. Det betød, at 32 børn og otte voksne blev sendt hjem som nære kontakter.

Herudover blev resten af børnehaven, 57 børn, hjemsendt med mulighed for nødpasning i henhold til reglerne i den såkaldte "dimensioneringsbekendtgørelse". Den blev taget i brug, da der ikke var personale nok til at passe alle børn forsvarligt.

- Børnehavepersonalet er søndag testet ved lyntest og vil tirsdag blive PCR-testet med en testbil, fortæller dagtilbudschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Leder i Eventyrhuset: Vi fik besked klokken 10.40. Klokken 12 var institutionen tømt for børn

Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Vejle Boldklub For abonnenter

Sat på spidsen: Venter der VB en ny nedtur eller en ny superligasæson?

Annonce