Annonce
Leder

Det mener chefredaktøren: Sæt kryds ved reel information

Mit bedste bud er, at du leder efter dine nyheder på de traditionelle medier - vores eller et af de andre. Vi vil være dit effektive filter mod fake news.

Kære læsere - så kom valget, og du kan se frem til fire uger, hvor det vil sætte sit præg på din avis og på www.vafo.dk.

Jeg skal ikke male et skræmmebillede op, men det er i dag vigtigere end nogensinde, at man kan skelne mellem skidt og kanel. Mellem reel information og misinformation.

Det er mit løfte til dig som læser, at vi gør vores yderste for, at du kan stole på journalistikken fra vores mediehus. Vi vil komme til at referere og skrive om vidt forskellige holdninger og værdier. Vi vil teste om valgløfterne holder, eller om det er varm luft.

Og der er desværre mange, der gerne vil farve den information, der kommer ud til vælgerne. Du er sikkert - som de fleste danskere - bruger af forskellige sociale medier, ja, medier er det faktisk ikke, men teknologiske platforme. Og her vil misinformationen med garanti trives.

Her vil blive formidlet historier, som kun har til formål at sprede fake news i den ene eller anden sags tjeneste. Her vil blive plantet historier, som ikke har hold i virkeligheden. Det er desværre ikke en konspirationsteori, men sørgelig virkelighed.

Og mit bedste bud er, at du leder efter dine nyheder på de traditionelle medier - vores eller et af de andre. Vi vil være dit effektive filter mod fake news.

Det var det overordnede. Så vil jeg understrege, at det for Vejle Amts Folkeblad selvfølgelig er vigtigst at have fokus på den del af valgkampen, der har lokal interesse. Den landspolitiske side af valget finder du dækket i vores fælles avis, avisen Danmark. Her finder du blandt andet gode analyser af vores politiske ekspert, Thomas Funding.

Lokalt tager vi fat på emner, som vi ved har konsekvenser i vores del af landet. Vi vil opsøge de forskellige kandidater og få deres holdninger frem til for eksempel trafikpolitiske og sundhedspolitiske emner.

Vi vil også arrangere et vælgermøde, hvor du kan møde kandidaterne fra de to kredse i Vejle, Nord og Syd. Du vil i en af de kommende dage kunne læse mere om tid og sted.

Så vil jeg endelig gøre opmærksom på, at du på vafo.dk finder en kandidattest. Her kan du via en række spørgsmål få afklaret, hvilken kandidat du er mest enig med.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller kamp nummer 13 - kommer sejren mod FC Nordsjælland?

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Alarm 112 For abonnenter

Nu begynder legeplads-retssagen snart: Kommunen kan højst ende med en bøde

Navne

Den gamle landmand har drejet masser af liv ud af døde stykker træ

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Debat

Debat: Danske fiskere skal have kompensation for brexit nu

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Annonce