Annonce
Erhverv

Det omstridte Waturu nedjusterer forventningerne: Negativ omtale får skylden

Waturu, Bødkervej 5, Fredericia. Foto: Mette Mørk
Vejle-selskabet Waturu Holding A/S skruer forventningerne for 2023 ned fra 140-150 millioner kroner til 70-80 millioner kroner.
Annonce

Vejle: Vejle-selskabet Waturu Holding A/S har endnu ikke aflagt regnskab for 2020 - alligevel nedjusterer selskabet allerede nu sine forventninger til 2023. Ledelsen lægger skylden for det dårligere forventede resultat på den medie-omtale, selskabet har fået gennem de seneste måneder.

"Nedjusteringen sker med udgangspunkt i selskabets nuværende situation, hvor der igennem en længere periode er skrevet negative artikler om selskabet, som gør det sværere at afsætte selskabets produkter," lyder det i en fondsbørsmeddelelse, som Waturu offentliggjorde tirsdag eftermiddag.

Ifølge meddelelsen har ledelsen nu skåret næsten halvdelen af den forventede omsætning i 2023 fra 140-150 millioner kroner til 70-80 millioner kroner og et forventet driftsresultat "i niveauet 30-35 millioner kroner".

Annonce

Har fundet ny revisor

Waturu blev i 2019 noteret på Nasdaq-minibørsen First North, hvor det lykkedes selskabet at rejse 17,75 millioner kroner på selskabets historie om, at det havde udviklet en unik og miljørigtig vandvarmer.

Angiveligt skulle pengene fra børsnoteringen anvendes til at sætte en produktion i gang, men selskabet har endnu ikke leveret et færdigt produkt.

Efterfølgende er handlen med selskabets aktier blevet suspenderet på First North-børsen, angiveligt fordi børsen undersøger selskabet for markedsmanipulation.

Waturus problemer er ikke blevet mindre af, at selskabets revisor forleden fratrådte og angav samarbejdsproblemer med selskabets ledelse som årsag.

Waturu Holding A/S er som aktieselskab forpligtet til at være underlagt revisorkontrol og risikerer tvangsopløsning, hvis ikke det lykkes at finde en ny revisor. Det skete for datterselskabet Waturu Aps.

Selskabet oplyser dog, at der er fundet en ny revisor, 2+ Revision Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab, som vil blive indsat ved en ekstraordinær generalforsamling den 6. februar.

Her vil der desuden, oplyser selskabet, blive valgt to nye bestyrelsesmedlemmer efter at tre bestyrelsesmedlemmer, herunder formanden, forleden trådte tilbage og efterlod direktør Toke Reedtz som den eneste tilbageværende i bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce