Annonce
Jelling

Det omtalte byggeri er skæmmende for torvet

Café Sejds læhus på Byens Torv vækker stadig debat. Det er skæmmende, og skræmmende at det får lov at blive stående. Foto: Leif Baun

Jelling: Inge Stokholm, der underskriver sig "en ellers stolt og tilfreds Jellingborger", skriver:

Debatten om det meget omtalte serveringshus ved Café Sejd har ikke lagt sig - heldigvis, men sagen om en fjernelse af huset er lagt på is!

Huset/læskærmene, som denne sag drejer sig om, fremstår stadig som et meget markant indslag i helhedsindtrykket af det nye torveområde.

Torvets rum er brudt. Den flotte udsigt mod Gorms høj og palisaden er forstyrret, og idéen med torvepladsens funktion er væk.

Annonce

Denne sag er et eksempel på, hvad der kan ske, når man ser stort på et områdes formål og idé. Man lader en sag glide - tiden går, og det kan give adgang for de næste mindre heldige tiltag.

Inge Stokholm

Pligt til at værne

Vi bor i en by, hvor alt vedrørende ændringer i byens udvikling og æstetiske udseende endevendes til mindste detalje. De mange krav, der i de senere år er stillet til disse områder, har været på sin plads. Borgerne og kommunen har pligt til at værne om de værdier, der nu er ved at forme vores by.

Uanset hvor man står med overblik over torvet, er byggeriet så påfaldende forkert på dette sted, at kommunen har set sig nødsaget til at få det fjernet.

Det er ikke sket, og det er utroligt, at man i en by som Jelling og hermed også i Vejle Kommunes planlægningsafdeling har kunnet godtage disse forhold så længe, at resultatet nu står på torvet som et problem.

Hvordan sagen er kommet så langt er uforståeligt!

De ansøgninger og godkendelser, sagen bygger på, har medført mange misforståelser hos de implicerede parter, men disse forhold bør ikke retfærdiggøre en udskydelse af nedrivningen.

Der er stadig, også efter påbuddet om en fjernelse, en diskussion om byggeriets udseende, udførelse, stil eller berettigelse. Det er ikke rimeligt.

Vikingestil eller ej - det kan ikke rette noget her!

Man lader en sag glide

Der er fra kommunens side ofret mange penge og arbejdstimer på dette følsomme område i byen. Det må man respektere, også når man inddrager en agitation for forretningslivets udvikling i debatten. En udvikling må der naturligvis altid være plads til, og det er en selvfølge, at disse muligheder er indlagt i en kommunens planlægning.

Denne sag er et eksempel på, hvad der kan ske, når man ser stort på et områdes formål og idé. Man lader en sag glide - tiden går, og det kan give adgang for de næste mindre heldige tiltag.

Torvet er Byens torv.

Det omtalte byggeri er skæmmende for torvet, og det er skræmmende for os alle, at sagen er gået i stå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Snart går det løs: Musikteatret bliver hele Danmarks bankende hjerte

Annonce