Annonce
Egtved

Det så sort ud: Men populær festival er måske på vej tilbage

En gruppe lokale arbejder i øjeblikket på at bringe Bredsten Pensionistfestival tilbage. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Lokale er gået sammen om at genoplive Bredsten Pensionistfestival, der i maj blev holdt for sidste gang.
Annonce

Bredsten: Det skabte en række reaktioner i lokalsamfundet, da Bredsten Pensionistfestival forud for dette års udgave af festivalen annoncerede, at de ville holde den for sidste gang.

En af de reaktioner kom fra byrådsmedlem Gitte Frederiksen (V), der selv bor tæt ved Bredsten. En måned inden festivalen udtalte hun til Vejle Amts Folkeblad, at hun synes festivalen skal bevares, og at hun gerne ville være med til at finde mulige puljer og fonde, som kan finansiere festivalen.

Nu tyder det så på, at lokale kræfter rører på sig for at genoplive festivalen.

Nu trækker vi i arbejdstøjet her efter sommerferien og ser på hvem og hvor mange, der kunne have lyst til at gå ind i det her

Gitte Frederiksen, byrådsmedlem

Annonce

Skaffe puljepenge

Gitte Frederiksen kan nu fortælle, at en gruppe lokale har fundet sammen for at se, om man kan få gang i festivalen igen.

- De er ved at finde ud af, hvor stor opbakning der er til det, og om de kan finde nogle frivillige, siger hun og tilføjer:

- Derudover er der også flere, der er gået i gang med at skaffe nogle puljepenge. Så det er det, vi har sat i gang.

Planen er nu, at gruppen vil sætte ordentlig gang i arbejdet efter sommerferien, hvor der skal skrives ud efter frivillige, så de kan se, hvem der reelt har lyst til at gå ind i arbejdet med at få Bredsten Pensionistfestival op at stå igen.

- For interessen er der, men vi skal gerne have lidt flere frivillige til at komme med ind og være en del af det, lyder det fra Gitte Frederiksen.

Annonce

Alt er åbent

Hun mener, at festivalen er utrolig vigtig for lokalområdet, Bredsten som by og ikke mindst alle de ældre, der kan føle sig ensomme og måske ikke så ofte har fornøjelsen af at gå til fest.

- Det var en dejlig fest, vi havde sidst. Hele byen bakker op om det, og det er jo en dejlig dag for de ældre lyder det fra Gitte Frederiksen.

Om festivalen kommer tilbage i den form, man kender den, vides dog ikke endnu, men Gitte Frederiksen understreger, at man er åben for de fleste samarbejder, måske også med Bredsten Idrætsforening, hvor hun i øvrigt er formand.

- Jeg synes alt er åbent. Vi er en by, der samarbejder på tværs, så hvis det er det, der er brug for, så kan vi også gå ind i det samarbejde, siger hun.

Hun kan dog på nuværende tidspunkt ikke specifikt fortælle, hvad der kommer til at ske, andet end at en gruppe lokale arbejder på at få liv i festivalen igen.

- Så nu trækker vi i arbejdstøjet her efter sommerferien og ser på hvem og hvor mange, der kunne have lyst til at gå ind i det her, slår hun fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce