Annonce
Trekantområdet

Det skal være lettere at komme rundt

Det skal på flere måder være lidt lettere at komme rundt i Kolding Kommune. PR foto

Social- og Sundhedsudvalget, Teknikudvalget og Handicaprådet har i fællesskab sat tilgængelighed på dagsordenen i Kolding Kommune.

Kolding Kommune: Kommunen har fået en tilgængelighedsstrategi. Den handler om, at alle borgere, uanset om man sidder i kørestol, er blind, er døv, er dårlig gående, er udviklingshæmmet eller lider af en psykisk sygdom skal kunne færdes sikkert og trygt i Kolding Kommune.

Tilgængelighed handler derfor om, hvordan Kolding Kommune indretter byen: byens bygninger, fortove, gågader, stisystemer, grønne områder og transporttilbud. Men tilgængelighed handler ikke kun om sten og beton. Det handler også om bløde værdier som fællesskaber, pårørende, frivillige, ledsageordninger og information.

Det er Social- og Sundhedsudvalget, Teknikudvalget og Handicaprådet, der i fællesskab har sat tilgængelighed på dagsordenen i Kolding Kommune. De tre udvalgsformænd er enige om, at fokus på tilgængelighed er vigtigt, og at det ikke kun kommer personer med handicap til gode:

- Vi ved, at det har stor betydning for personer med handicap, at de kan deltage på lige fod med andre i samfundslivet og at god tilgængelighed er en forudsætning herfor, hedder det i en fællesudtalelse fra Lis Ravn Ebbesen (SF), formand for Social- og Sundhedsudvalget, Knud Erik Langhoff (K), formand for Teknikudvalget og John Arne Sørensen, formand for Handicaprådet.

Giv et praj

Tilgængelighedsstrategien bygger blandt andet på viden fra gåture med personer med handicap og input fra handicaporganisationer. Kolding Kommune vil gerne gøres opmærksom på, hvor tilgængeligheden konkret kunne være bedre. Som borger kan du bruge app'en "Giv et Praj" til at gøre Kolding Kommune opmærksom på konkrete tilgængelighedsproblemer. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Sherif Haps er egentlig bare en glad mand fra Grindsted: Nu er hans videoer blevet vist 13 millioner gange på YouTube

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce