Annonce
Give

Det udendørs forsamlingshus tager form i Grønbjerg

Skolens afdelingsleder Eyvind Kallesøe foretog det første spadestik til den nye bålhytte, og allerede dagen efter var man færdig med at støbe. Foto Jim Hoff
Grønbjerg- Godt og vel 60 børn og voksne stod klar onsdag aften i uge 35 på multibanen ved Elkjærskolen, da Lokalrådet og Elkjærhallens Støtteforening havde inviteret til første spadestik på den nye bålhytte, der bliver rejst mellem hallen og multibanen ved skolen med Elkjærhallen som bygherre.

Etableringen af bålhytten er endnu et skridt i etableringen af det såkaldte "udendørs forsamlingshus", som Lokalrådet igangsatte for nogle år tilbage i forbindelse med en kursusgang med kommunens landdistriktsudvalg, hvor udviklingen af lokalrådet var i fokus. En brainstorm medførte punkter som multibane, bålhytte, shelters og en byhave, og nu er de første to punkter på plads, mens tilladelserne til at bygge 3 shelters faktisk tikkede ind til Lokalrådet fredag d. 2. september.
Knud Sand er en af tovholderne i bålhytteprojektet, og han bød de ca. 60 fremmødte velkommen og bøde også på grillpølser og øl og vand.Foto Jim Hoff

Forventes klar til december

Det er Knud Sand og Preben Klausen, der er tovholdere på "projekt bålhytte", og de to driftige herrer har, som det er sædvane i Grønbjerg/Langelundområdet, fået assistance fra en hel række frivillige lokale kræfter.

- Efter spadestikket går vi i gang med at støbe, og så skulle det faktisk gå ret hurtigt med resten. Preben har allieret sig med en masse gode folk her på egnen, som giver et nap med alle de praktiske opgaver, og Hans Hansen fra Hærvejens Byggeservice er behjælpelig med håndværksmæssig supervision og indkøb, fortæller Knud Sand, der også kan oplyse, at al arbejde på hytten vil blive udført af lokale håndværkere samt lokale frivillige med hænderne godt skruet på.
Annonce

God hjælp fra kommunen og lokale borgere

Bålhytteprojektet forventes at løbe op i ca. 200.000 kroner, og her har Vejle Kommune vist sig fra sin gavmilde side og sponsoreret de 146.000 kroner. Pengene kommer fra kommunens Udviklingsfond, hvor man kan søge om økonomisk hjælp til landdistrikterne.

- De sidste penge er vi allerede selv godt i gang med at skrabe sammen. Hallens Støtteforening har udbudt 200 bålhytteaktier til en pris af 250 kr. pr. stk. Der er allerede solgt 50, og derudover har vi også søgt diverse fonde. Vi har mødt rigtig flot opbakning fra både private og erhvervslivet her på egnen i forbindelse med det her projekt, hvilket vi er meget taknemmelige for, pointerer Knud Sand.

Ved køb af bålhytteaktierne deltager man i en konkurrence, hvor der udtrækkes fine præmier, når projektet indvies, formentlig omkring 1. december.
Annonce

For alle

Bålhytten må bruges af alle, selvfølgelig også af skolen, og man overvejer at oprette en decideret bookingside på nettet, så man ikke får problemer med "overbooking" af stedet. Det er klart, at bålhytten vil blive et godt samlingspunkt for spejderne i området, men alle områdets borgere kan få stor glæde af bålhytten, der indrettes med en stor uden overdækket terrasse med 5 langborde med bænke, så man kan sidde udendørs i tørvejr og nyde grillpølserne og samtidig holde øje med serie 4 holdets præstationer på fodboldbanen.

Projektet med de 3 shelters skal først sendes i offentlig høring, og går tilladelsen igennem på det plan også, vil de 3 shelters komplettere området med multibane og bålhytte. Men det stopper ikke her, for der er også planer om i den nærmeste fremtid at etablere en såkaldt byhave/frugthave mellem multibanen og træningsbanen.

- Her har kommunen en trekantet jordlod, og det ville være ret overkommeligt rent praktisk at få den jord beplantet med frugttræer og dermed skabe en rigtig hyggelig oase for byens borgere, siger Knud Sand.
Annonce

Den legendariske spade gjorde det igen

Det skal også lige nævnes, at det var den blankpolerede spade fra første spadestik ved skolebyggeriet i 2003 og halbyggeriet i 2005, som Eyvind Kallesøe brugte, da han fik kæmpet sig gennem den stenede jord.

- Jeg har fået besked på af eleverne på skolen at levere den ren og nypudset tilbage. Men derudover vil jeg gerne rose lokalområdet for igen at have vist sammenhold og stor vilje til at gøre noget aktivt for at udvikle vores lokalområde. Det er vigtigt, at vi har borgere, som går forrest og er med til at skabe udvikling, så vi kan holde sammen på tingene herude, lød det fra Kallesøe, inden den legendariske spade med et tørt klonk endnu engang indledte et udviklingsprojekt i Grønbjerg-Langelundområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce