Annonce
Jelling

Det var da underligt: Parkeringsplads rammes af samme problem hvert år

På en almindelig, våd hverdag er parkeringspladsen langs banelinjen meget "natura". Men det må man som parkerende bare indrette sig efter, mener pedellen på UCL, Jens Peder Wojcik, der dog af og til retter pladsen op. Foto: Google Maps
UCL har i mange år lejet p-plads på Jernbanevej til ansatte og studerende. Og problemet er hvert år det samme: Der kommer vandpytter og huller.
Annonce

Jelling: Det er ikke alle parkeringspladser, der er lige sko-venlige. Nogle kan endda på en våd efterårs- eller vinterdag være direkte frastødende, hvis man træder lige ud i en vandpyt med sine nypudsede sko.

Vandpytter er der et par stykker af hen over sæsonen på parkeringspladsen langs banelinjen på Jernbanevej.

Det er en parkeringsplads, som UCL Erhvervsakademi og Professionhøjskole har lejet af Banedanmark, og det har man gjort de seneste 16-17 år, fortæller pedel ved UCL, Jens Peder Wojcik.

Annonce

Fodtøj til årstiden

Jens Peder Wojcik er ham, der som skolens pedel har fornøjelsen af at vedligeholde parkeringspladsen, og vi kontaktede ham for at lufte vores undren i det tidligere forår over, hvorfor man som offentlig skole kan have en parkeringsplads, der er så humplet og med så mange vandpytter, som der var i foråret.

Det er vi vel ikke de første, der har undret os over?

- Nej, det er I ikke. Men sådan er vilkårene bare, konstaterer pedellen.

En nyharvet parkeringsplads er næsten ikke til at stå for. Foto: Anders Kynde

Han fortæller, at UCL som lejer har pligt til at vedligeholde pladsen, men at man ikke kan gå ind og asfaltere den. Det er Banedanmark, der som ejer skal gøre det, og så langt har man ikke bevæget sig endnu.

Det var da underligt

"Det var da underligt!"

Sådan kalder vi en serie om store og små spørgsmål i Jelling og omegn. Nok mest små, men vi udelukker ikke noget, for hvem ved i Jelling?

Er du faldet over noget, der undrede dig - et skilt, en vejføring, en grøft, et træ eller måske en ny runesten - så spørg løs.

Send dit spørgsmål til jelling@vafo.dk

Husk at medsende et billede af din iagttagelse. Så finder vi - måske - et svar.

Jens Peder Wojcik har i øvrigt den snusfornuftige grundholdning, at man bare kan vælge noget fodtøj, der passer til årstiden.

- Det kunne løse mange ting. Man går jo heller ikke med ballerinasko, når det er sneglat, lyder hans filosofi med henvisning til en klage, skolen engang fik over et glat fortov.

Annonce

Hjemmelavet vejafretter

Jens Peder Wojcik trækker årligt pladsen over en del gange med sin hjemmelavede vejafretter.

Vejafretteren er en traktor med en jernramme slæbende bagefter, og Jens Peder Wojcik har brugt det materiale, der i forvejen var på pladsen og så ellers jævnet det hele ud. Det tager en dags arbejde at gøre.

Parkeringspladsen ved UCL rammes af samme problem, når det har regnet gennem længere tid. Foto: Anders Kynde

- Efteråret og vinteren har selvfølgelig været hård ved alt, også grusarealerne, og sådan gør vi løbende nogle gange om året, men den egentlige årsag er nok, at pladsen er dårligt funderet og ikke lavet ordentligt fra bunden af, lyder meldingen fra pedellen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce