Annonce
Egtved

- Det var som at komme 200 år tilbage

Mikkel Pagh tog denne selfie, da han og faderen Knud Pagh, var ved at gøre klar til at servere ved præsident Macrons besøg hos Dronning Margrethe. Privatfoto

23-årige Mikkel Pagh var tjener, da dronningen tog imod den franske præsident. Og det blev en mindeværdig oplevelse.

Annonce

Ødsted: Det er ikke hver dag, man serverer mad ved et kongeligt taffel. Ja, faktisk er det ikke mange, der får lov til at få den oplevelse.

Men Mikkel Pagh oplevelse det, da han tirsdag aften var tjener på Amalienborg, da dronningen tog mod den franske præsident.

- Det var selvfølgelig en speciel oplevelse. Det var første gang, jeg har fået den oplevelse, og det var jo på visse områder nærmest som at komme 200 år tilbage, siger han.

Maden lå på fade, og det fungerede på den måde, som kaldes den franske måde, hvor gæsten selv tager fra fadet. Også dronningen og præsidenten.

- Vi serverede iført hvide handsker, og der var guldbestik på bordene. Det kan jeg da huske. Men hvad de fik at spise, kan jeg ikke huske. Det var fire retter, men jeg har glemt, hvad menuen var. Vi havde så travlt, at jeg havde fuld fokus på at servere, siger han og smiler.

Det var selvfølgelig en speciel oplevelse. Det var første gang, jeg har fået den oplevelse, og det var jo på visse områder nærmest som at komme 200 år tilbage.

Mikkel Pagh, tjener
Annonce

Arbejder i Kolding

Han stod for fadene ved et bord. En anden tjener stod for at servere vin. Og de to tjenere havde tre gæster at holde styr på.

- Man ved intet, før man møder op. Jeg vidste kun, at vi skulle møde ind klokken 17 til briefing. Og jo, selvfølgelig var jeg nervøs, men hoffets egne tjenere havde det store overblik. Vi andre skulle bare gøre lige bestemt det, vi fik at vide, vi skulle. Så det var ikke så svært, siger han.

Selv er Mikkel Pagh lige udlært tjener, og han arbejder som tjener på Hotel Koldingfjord.

- Det er noget helt andet, for der er jeg jo ikke ligefrem i kjole og hvidt, og vi serverer ikke på samme måde. Det var sjovt at prøve at servere på slottet, og selvom jeg nu trods alt foretrækker at arbejde på Koldingfjord, håber jeg bestemt, at jeg atter får lov til set servere hos Dronningen. Nu har jeg jo købt kjole og hvidt, så skal det da bruges, siger han og griner.

Annonce

En fælles oplevelse

Mikkel Pagh var ikke eneste familiemedlem, som var med til at servere på Amalienborg.

Hans far, Knud Pagh, der også er udlært tjener og arbejder som restaurantchef ved Vingsted Hotel & Konferencecenter, var også med. Han har serveret for de kongelige mange gange, men aldrig før sammen med Mikkel Pagh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce