Annonce
Ikast-Brande

Detailhandlens førstemand fylder 60

Radio-tv-forhandler og formand for Brande City Detail, Hans Ulbrichsen, fylder runde de 60 år og driver fortsat den eneste radio-tv-butik i Ikast-Brande Kommune, Ulbrichsen Radio & Tv på Storegade. Foto: Mikael Lund
Radio-tv-forhandler Hans Ulbrichsen fera Brande runder de 60 år 3. juni og fejrer med arrangement den 11. juni.
Annonce

Brande: Den 3. juni 1960 kom en dreng til verden på Brande Sygehus. De glade førstegangsforældre var Kurt og Winnie Ulbrichsen, og drengen blev ved sin dåb opkaldt efter sin farfar, Hans Martin Vilhelm Ulbrichsen. Derfor kan radio-tv-forhandler og formand for Brande City Detail, Hans Ulbrichsen, fejre sin 60-års fødselsdag onsdag 3. juni.

At påstå at fødselaren er født ind i radio-tv-branchen er ingen overdrivelse. Barndomshjemmet var lejligheden ovenover butikken, som allerede engang var beliggende på Storegade 28. Ejendommen købte Hans Martin Vilhelm Ulbrichsen senior i 1953 af Hagbard Lorenzen. Skoleårene blev tilbragt på Præstelundskolen, og efter 3 år på Ikast Gymnasium kunne Hans Ulbrichsen i 1980 kalde sig matematisk student med biologi som andet hovedfag. Tre af de lokale banker ville gerne ansætte den nyudklækkede student som elev, men han endte med at vælge Midtbank og takke nej til Sydbank, som ellers tilbød en etårig udstationering i Luxembourg. Der var andre ting, der trak mere i den nu 20-årige Hans Ulbrichsen: Dels var han som målmand inde omkring førsteholdet i Brande IF, som på daværende tidspunkt spillede i jyllandsserien, dels havde han mødt Helle, som han senere blev gift med.

Efter elevtiden i banken kaldte værnepligten, den blev aftjent hos CF i Herning. Efter nogle måneder i tjenesten blev Hans Ulbrichsen udtaget til befalingsmand, men en lægeundersøgelse afslørede, at han havde pådraget sig en diskusprolaps, så karrieren som befalingsmand i Civilforsvaret blev erstattet af en hjemsendelse. Heldigvis kunne Midtbank i Herning godt bruge en ung, bankuddannet mand i filialen, og sideløbende fortsatte Hans Ulbrichsen med at hjælpe til i butikken.

I 1982 satte hans far Kurt ham så stolen for døren:

- Nu må du finde ud af, om du vil være her eller i banken, lød den faderlige opfordring; ellers måtte han forsøge at finde en anden løsning på butikkens fremtid. Udgangen blev, at Hans Ulbrichsen blev tredje generation i det, der efterhånden er kommunens eneste radioforhandler.

I årevis var butikken i Brande en af B&O’s vigtigste forhandlere, og to gange om året kom direktionen på besøg til kaffe. Det livslange forretningsforhold fik en brat ende i 2015, da B&O omlagde deres distribution, men Hans Ulbrichsen har dog fortsat nogle få produkter fra Struer-virksomheden på hylderne, selvom indsatsen på tv-fronten nu koncentrerer sig om to andre fabrikater: Loewe og Panasonic.

Annonce

Formandsposter

Historien om Hans Ulbrichsen er også historien om en mand, der altid har engageret sig lokalt. Han blev den sidste formand for Brande Handelsstandsforening og den første formand for afløseren, Brande City Detail, en post han fortsat beklæder sideløbende med næstformandsposten i Brande City.

I mange år har han og hustruen Helle været aktive i henholdsvis Rotary og den kvindelige pendant hertil, Inner Wheel, og det seneste år har Hans Ulbrichsen fungeret som lokal Rotary-præsident, et embede han nu slipper.

Han har siddet i bestyrelsen for Brande Antenneforening, som han nu er teknisk rådgiver for, i badmintonklubben, hvor han også var træner, og så har han både trænet dame-, herre- og ungdomshold i Brande IF – og såmænd også et seniorhold i Sdr. Omme.

Helle og Hans Ulbrichsen blev gift i 1986 og blev året efter forældre til Joachim. Tre år senere kom Alexander til, og mens lillebroren gik i sin fars fodspor som målmand i BIF, gjorde storebroren sig mest som leder efter en alvorlig knæskade i teenageårene. Ingen af drengene er imidlertid udset til at gå i farens fodspor som fjerde generation i butikken.

Joachim er for tiden stedfortrædende direktør i en af Handelsbankens filialer i Århus, mens Alexander arbejder som jurist i revisions- og rådgivningsfirmaet Ernst & Youngs skatteafdeling.

Den runde fødselsdag bliver markeret ved et arrangement i gården bag butikken torsdag 11. juni under skyldig hensyntagen til sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce