Annonce
Vejle

Detektivarbejdet er i gang: Slut med gratis parkering i mindst en måned

Det kan på ingen måde lade sig gøre at komme ind på grusparkeringspladsen ved Gammelhavn, men de sidste biler, der holder på pladsen, kan godt få lov at komme ud. Foto: Maria Søgård Jørgensen
Hvor er bruddet på vandledningen, og hvor store er skaderne under betonen på kørebanen under Gammelhavns tunnel? Det er lige nu ved at blive undersøgt.

Vejle: Det piblede onsdag formiddag op med vand fra det sted, hvor kørebanen gennem tunnelen engang forbandt Gammelhavn med Sjællandsgade.

Folk fra Jysk Diamantskæring var her i fuld gang med at bore huller ned i den beton, som før holdt den våde undergrund adskilt fra vejbanen.

Formålet med hullerne er først og fremmest at lette trykket for alt det vand, som i forbindelse med ledningsbruddet mandag formiddag sivede ned igennem betonen og ikke mindst op på kørebanen i tunnelen.

Omkring 1900 kubikmeter vand nåede at fosse ud, inden den store 500 millimeters distributionsledning blev lukket af, og en del af det vand, som mandag eftermiddag ikke blev pumpet ud i Vejle Å, gemmer sig altså nu under betonen.

- Vi formoder, at der under betonen er i al fald en meters hulrum, fortæller Lars Skjerning, der er forsyningschef ved TreFor Vand.

Han tilføjer, at de materialer, der skulle stabilisere underlaget, simpelthen er blevet skyllet væk af de store vandmasser fra ledningsbruddet.

Annonce

Det er sjældent, vi ser brud af den størrelse, og så ligger røret på et svært tilgængeligt sted. Så vi er meget glade for solskinnet i dag, for det er klart, at den enormt store mængde regn, vi har fået i Vejle den seneste tid, har gjort det ekstra svært at arbejde i jorden.

Lars Skjerning, forsyningschef, TreFor

Speciel situation

Når der er piblet vand nok væk, så trykket har fortaget sig, skal der sendes kameraer ned i de borede huller for at konstatere præcis, hvor omfattende skaderne er.

Et kamera skal også føres ned i det beskadigede vandrør for at finde bruddets ophav og årsag. Dette kommer formentlig til at ske i løbet af torsdag, vurderer man hos TreFor.

Her fortæller forsyningschef Lars Skjerning, at det er en meget speciel situation for TreFor.

- Det er sjældent, vi ser brud af den størrelse, og så ligger røret på et svært tilgængeligt sted. Så vi er meget glade for solskinnet i dag, for det er klart, at den enormt store mængde regn, vi har fået i Vejle den seneste tid, har gjort det ekstra svært at arbejde i jorden.

Ingen parkeringsmuligheder

Hos TreFor er man i løbende kontakt med Vejle Kommune for at genetablere den trafikale infrastruktur i området omkring den ødelagte vej.

Uanset hvad, så ser tidshorisonten fortsat sådan ud, at tunnelen ved Gammelhavn skal være spærret i mindst en måned for at reparere de skader, der er sket på asfalten og den underlæggende beton.

Det betyder også, at de bilejere, som plejer at parkere på Gammelhavns grusparkeringsplads, skal regne med, at der også går en måned, før de kan få deres gratis parkeringsplads tilbage igen.

Onsdag holdt der fortsat syv biler på pladsen, og ejerne har fået besked på at fjerne dem senest i løbet af weekenden.

Der gemmer sig mere vand under betonen ved Gammelhavn end det, der allerede er blevet pumpet op. Derfor er Jysk Diamantskæring her i gang med at bore huller for at lette vandtrykket. Foto: Maria Søgård Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce