Annonce
Vejle

Devi-bygning får ansigtsløft til tre millioner

Facaden på den tidligere hvide Devi-bygning har fået den store overhaling og fremstår i dag sort, mens parkeringspladsen og de øvrige pladser rundt om bygningen har fået ny asfalt.
vejle - Endnu er der ikke kommet nyt liv i Devi-bygningen ud mod Fredericiavej i Vinding, men det er kun et spørgsmål om tid.

Den 4300 kvadratmeter store erhvervsbygning har stået ubenyttet hen på Bødkervej i omkring otte år.

Men 1. september vil en ny lejer slå dørene op i en del af den bygning, der oprindeligt er opført til et Silvan-byggemarked, siden blev overtaget af gulvvarme-virksomheden Devi og indtil for nyligt var ejet af Devis stifter, Alfred Bjørn Christensen.

Nu hedder ejeren Lars Bendsen, og han har allerede fundet den første lejer, der har sat sig på 1300 kvadratmeter.
Lars Bendsen solgte i 2012 sin virksomhed Linje Kemi A/S, og nogle af millionerne fra salget placerer han i lokale ejendomme. Foto: Benny F. Nielsen

Synd den stod tom

Hvem, der åbner på Bødkervej 8 til september, kan udlejeren dog ikke afsløre endnu.

Men han arbejder kraftigt på at give bygningen et ansigtsløft og investerer omkring tre millioner kroner i nye gulve, facaderenovering, vinduer og en helt nyasfalteret parkeringsplads.

- Jeg kører forbi bygningen hver dag, og synes, det var synd, at den bare stod her uden at blive brugt. Det er en fed og meget regulær bygning, og jeg har købt den, fordi prisen var okay, og så kunne jeg se nogle muligheder i den. Men den så forfærdelig ud udvendig. Derfor er facaden nu spulet. Den har fået algefjerner, grunder, to gange maling og en nanobehandling, fortæller Lars Bendsen.
Indretningen er der ikke ændret meget på, siden bygningen blev opført til Silvan i 1987. Byggemarkedskæden blev dog kun på Bødkervej i Vinding i et par år, inden Devi flyttede ind.

Megafed bilforretning

Han købte den nu sortmalede ejendom uden at have lejere til den. Men vejlenseren, der i 2012 solgte sin virksomhed og sit livsværk Linie Kemi A/S til Linds A/S i Vildbjerg, har rent finansielt råd til at vente på lejerne.

- Den første lejer begynder at indrette sig i næste uge, men der er stadig 3000 ledige kvadratmeter, og der kunne for eksempel ligge en megafed bilforretning heroppe. Lokalerne egner sig også til køkkenfirmaer, en møbelforretning eller til salg af både, siger ejeren.

Købt med stort afslag

Ifølge tingbogen betalte han 6,75 millioner kroner for en bygning, der for 10 år siden var blevet handlet til 14 millioner kroner og for blot et par år siden var udbudt til salg for 15,5 millioner kroner. Colliers International, der formidlede salget, havde sat en pris på 10,5 millioner kroner for den trælastbygning, der oprindeligt blev bygget med højlager til trævarer, café og et stort butiksområde.

Bygningens seneste ejendomsvurdering ligger på 12,9 millioner kroner. Det er næsten dobbelt så meget, som Lars Bendsen endte med at betale for Bødkervej 8.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce