Annonce
Erhverv

Kun DF stemte for partiets forslag om at ansætte veterankoordinator på fuld tid

Kun Svend Erik Nielsen (DF) stemte for sit eget forslag om at ansætte en veterankoordinator på fuld tid i Vejle Kommune, da forslaget blev behandlet i arbejdsmarkedsudvalget. Forslaget bliver dog vendt igen ved byrådets budgetforhandlinger. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Svend Erik Nielsen (DF) fik ikke resten af arbejdsmarkedsudvalget til at stemme for sit forslag. Hele byrådet skal stemme om forslaget ved efterårets budgetforhandlinger.

Vejle: Vejle Kommune får ikke en fuldtidsansat veterankoordinator - som man for eksempel har i Fredericia Kommune, hvor der er registreret færre veteraner end i Vejle.

I hvert fald ikke på denne side af byrådets budgetforhandlinger.

Det blev udfaldet, da arbejdsmarkedsudvalget for nylig stemte om et forslag fra Svend Erik Nielsen (DF) om at bruge 500.000 kroner fra udvalgets innovationspulje til at ansætte en veterankoordinator på fuld tid i stedet for på deltid, som det er i dag.

- Jeg hører fra veteranerne, at der er stor tilfreds med den begrænsede indsats, vi har i dag, og at de gerne vil have udvidet indsatsen. Vi har over 700 veteraner i Vejle Kommune, og selvom det kun er en lille del af dem, der har særlige behov, er det en vigtig indsats. Derfor stillede jeg forslaget, fortæller Svend Erik Nielsen, der dog ikke fik de øvrige udvalgsmedlemmers stemmer til forslaget.

- Der var ikke nogen i udvalget, der ikke havde sympati med forslaget, men holdningen var, at det hører hjemme i budgetforhandlingerne, fordi der er tale om varig drift. Derfor blev forslaget ikke stemt igennem, fortæller udvalgsformand Anja Daugaard (LA).

Annonce

Så mange veteraner bor der i Vejle

I Vejle Kommune bor der 732 registrerede veteraner.

Blandt Vejles nabokommuner bor der flest registrerede veteraner i Kolding: 660.

Fredericia: 591.

Ikast-Brande: 266.

Vejen: 246.

Hedensted: 226.

Billund: 106.

Horsens: 446.

Ifølge Veterancentret var der pr juni 2019 registreret i alt 38.370 veteraner i Danmark.

Københavns Kommune har det højeste antal: 3.295.

Herefter følger Aalborg: 2.188, Viborg: 1.415, Aarhus: 1.402 og Odense: 1.003.

Kilde: Veterancentret.

Rejser forslag igen

Selvom forslaget ikke fik stemmer fra andre end Dansk Folkeparti, tager partiet forslaget med til byrådets budgetforhandlinger i efteråret, lover Svend Erik Nielsen.

- Jeg kan godt forstå argumentet med, at det hører hjemme i budgetforhandlingerne, fordi der er tale om en udvidelse af den eksisterende service. Derfor rejser vi forslaget igen ved budgetforhandlingerne, fortæller Svend Erik Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

24-årig mand dræbt af skud: Otte personer anholdt

Annonce