Annonce
Danmark

Vil af med Thulesen Dahl: DF-lokalformand opfordrer Pia Kjærsgaard til tage formandsposten

Pia Kjærsgaard (DF) opfordres af Dansk Folkepartis lokalformand i Gentofte til at gå efter at tage formandsposten i partiet. (Arkivfoto). Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Formanden for Dansk Folkeparti i Gentofte mener, at Pia Kjærsgaard igen bør overtage partiets formandspost efter Kristian Thulesen Dahl.

Pia Kjærsgaard bør på weekendens landsmøde i Dansk Folkeparti overtage formandsposten fra Kristian Thulesen Dahl, mener formanden for partiets lokalforening i Gentofte, Rita Rahbek.

Det siger hun torsdag til både Ekstra Bladet og Berlingske.

Pia Kjærgaard var i 1995 med til at stifte partiet. Hun er også den eneste, der har været formand for partiet ud over Kristian Thulesen Dahl.

Annonce

Rita Rahbek er af Ekstra Bladet blevet spurgt, om hendes ord er "en direkte opfordring til, at hun (Pia Kjærsgaard, red.) skal tage over som formand op til årsmødet".

Til det svarer Rita Rahbek helt kort:

- Ja.

Af Berlingske bliver hun spurgt, om hun er træt af Kristian Thulesen Dahl som formand.

Læs Pia Kjærsgaards reaktion på Martin Henriksens beskrivel af uenigheder på Berlingskes hjemmeside

- Det vil jeg ikke sige til dig, for jeg er den type, der til enhver tid er loyal mod den siddende formand. Det vil jeg altid være, og Kristian er et fantastisk menneske. Jeg holder meget af Kristian, svarer Rita Rahbek til Berlingske.

- Men som formand - det er nok ikke hans force, må man sige. Jeg vil slet ikke sige noget negativt om Kristian, fordi jeg kan rigtig godt lide ham, men jeg tænker, at det bedste for DF må være Pia.

Til Berlingske giver Rita Rahbek udtryk for, at hun også kan støtte en ordning, hvor Pia Kjærsgaard overtager formandsposten og varetager den, indtil der er faldet en afgørelse i den verserende sag mod partiets politiske næstformand, Morten Messerschmidt.

Også Finn Rudaizky, der er medlem af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune for Dansk Folkeparti, er klar til at bakke op om Pia Kjærsgaard som formand.

- Hvis Pia Kjærsgaard gerne vil, synes jeg, det er en alletiders idé.

- Jeg tror, det ville være godt for partiet, hvis hun tog et år, siger han til Berlingske.

Dansk Folkeparti skal i weekenden afholde årsmøde. Op til årsmødet er det ikke kun formandsposten, der har været talt om.

Læs Martin Henriksens beskrivelse af uenigheder hos Jyllands-Posten

Martin Henriksen, der tidligere har været medlem af Folketinget og udlændingeordfører for partiet, har åbent talt om uenigheder i partiet om linjen i udlændingepolitikken.

Jyllands-Posten har beskrevet, hvordan han i en video har kaldt det "totalt uforståeligt", at partiet ikke taler mere om en "omfattende hjemsendelsespolitik".

Den åbne snak om uenighederne har udløst kritik fra blandt andre det tidligere medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti Anders Vistisen.

Både Martin Henriksen og Anders Vistisen er medlemmer af partiets hovedbestyrelse. Og begge er på valg i weekenden.

I alt er tre medlemmer i hovedbestyrelsen på valg. Alle de tre nuværende indehavere af pladserne stiller op. Men på forhånd har flere kandidater meldt sig. Et kampvalg om pladserne i hovedbestyrelsen er derfor uundgåeligt.

Efter Martin Henriksens beskrivelser af uenighederne i partiet kastede også Pia Kjærsgaard sig ind i opgøret. Hun afviste over for Berlingske Henriksens gengivelse af uenigheder:

- Hvis der er fløje, så vil jeg sige, at Martin Henriksen repræsenterer en meget lille bitte fløj i Dansk Folkeparti, som jeg ikke kender noget til, sagde hun.

Læs lokalformandens interview med Ekstra Bladet

/ritzau/

Læs lokalformandens interview på Berlingskes hjemmeside
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Danmark For abonnenter

Oprindelige folk har en nøgle til at beskytte naturen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Annonce