Annonce
Billund

DF om nej til kunstgræsbane: - Det kan man ikke være bekendt over for folk i Vorbasse

Per Nyhus (DF) bryder sig ikke om, at Billund Kommune har takket nej til en gave på 4,5 millioner kroner i form af en kunstgræsbane i Vorbasse. Arkivfoto: Jacob Schultz
Dansk Folkeparti er ikke med i kommunens budget for 2022. Partiet er blandt andet meget skeptisk over for, at der ikke kunne findes 100.000 årlige kroner til driften af en kunstgræsbane i Vorbasse.

Vorbasse: Det er ikke kun i Vorbasse, at der er skuffelse over, at Billund Kommune ikke ønsker at tage imod den gave, den blev tilbudt i form af en kunstgræsbane til en værdi på 4,5 millioner kroner.

Lokale kræfter i Vorbasse har indsamlet 4,5 millioner kroner til etableringen af en bane af kunstigt græs. En præmis for at få banen lavet var dog, at Billund Kommune efterfølgende ville overtage ejerskabet – læs: driften – af banen. En udgift, der vil løbe op i 100.000 kroner om året. Det besluttede politikerne i byrådet at vende tommelfingeren nedad til, da de blev enige om budgettet for 2022, og det vækker kritik hos det eneste af byrådets partier, som ikke er med i budgetforliget, Dansk Folkeparti.

- Jeg synes ikke, at man kan være det bekendt over for de mennesker i Vorbasse. Så skulle det være stoppet noget før. De mennesker derude har gjort et kæmpe stykke arbejde for at samle 4,5 millioner kroner sammen til en kunstgræsbane, siger partiets gruppeformand, Per Nyhus.

Annonce

En gave giver forpligtelser

Flertallet har begrundet dets nej tak til Vorbasse med, at det ikke mener, der er behov for endnu en kunstgræsbane. I forvejen ligger der kunstgræsbaner i både Grindsted og Billund, som Billund Kommune i sin tid betalte tilsammen tre millioner kroner for at få etableret, mens det resterende anlægsbeløb blev fundet via fondsmidler. I dette tilfælde kunne kommunen have fået endnu en kunstgræsbane uden at finde tegnedrengen frem, men alene ved at påtage sig driften af banen – præcis som det i forvejen er tilfældet med banerne i Grindsted og Billund.

Jeg synes ikke, at man kan være det bekendt over for de mennesker i Vorbasse. Så skulle det være stoppet noget før.

Per Nyhus (DF)

Det ville flertallet ikke, og det undrer DF-formanden.

- Jeg har hørt sagt, at når man modtager en gave, så overtager man også en forpligtelse. Ja, det gør man, men det er ikke lang tid siden, at vi sagde ja til at tage imod en gave i Billund i form af et kunstværk, som vi overtager senere i år. Der var ikke en eneste herinde (i byrådssalen, red.), som stillede spørgsmål til driften, men det må være nye takter, siger Per Nyhus, der får medhold fra en af sine partifæller:

- Der er nogle mennesker, der har stampet millioner af kroner sammen, og vi har fået præsenteret årlige vedligeholdelsesomkostninger på 100.000 kroner. Den synes jeg, at man skulle have taget. Så ved jeg godt, at der på et tidspunkt ude i fremtiden ligger en renovering af banen, men det gør der også med andre ting, og det er i hvert fald ikke i overmorgen, vi forventer, at den er udtjent, siger Mogens Jørgensen.

Annonce

Poulsen: Vi skal være opmærksomme på vores signaler

Det er ikke udelukkende Dansk Folkeparti, der ærgrer sig over, at Billund Kommune ikke vil tage imod gaven i form af en kunstgræsbane i Vorbasse. Jørn Poulsen (V), som udover at være byrådsmedlem er formand for Vorbasse Lokalråd, stiller sig skeptisk over for, at kommunen vælger at sige nej tak efter, at meget arbejde er gjort.

- Tilbage står, at der er frivillige i Vorbasse, som har arbejdet mellem fem og seks år for en kunstgræsbane. Der er lagt adskillige timer i arbejdet, og der er endvidere arbejdet med sagen i teknik & miljø, som i forvejen er meget presset på mængden af opgaver. Folkene bag banen har for mindre end et år siden holdt møde med teknik- og miljøudvalget og med unge- og kulturudvalget og præsenteret arbejdet, siger Jørn Poulsen, der frygter, at lokale ildsjæle mister gejsten og energien til at udføre frivilligt arbejde, hvis de ikke føler, at kommunen står bag dem.

- Vi skal være langt mere opmærksomme på de signaler, som vi sender i forhold til de frivillige i kommunen. Vi skal på et langt tidligere tidspunkt tage stilling til de projekter og de udgifter, det kan føre med, siger Jørn Poulsen.

Pengene er fundet lokalt

  • I forbindelse med byfornyelsen i Vorbasse har en lokal arbejdsgruppe fundet 4,5 millioner kroner til et projekt kaldet Vorbasse Helårsaktivitetsbaner. Det dækker blandt andet over en fodboldbane i kunstgræs ved Vorbasse Fritidscenter.
  • Det har dog været en betingelse, at kommunen ville overtage driften af banen, når den var anlagt, hvilket kommunen altså har takket nej til.
  • Et sandområde, som kan bruges til beachvolley eller beachhåndbold er allerede anlagt, og for tiden er et udendørs fitnessområde ved at blive anlagt.
Annonce
Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Alarm 112

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

Børkop For abonnenter

Christina og Louise er jævnaldrende frisører: Og derfor er deres nye salon atypisk

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce