Annonce
Debat

DF: Samfundet skal kunne stemme imod en skolelukning

Mette Hjermind Dencker. Pressefoto

Læserbrev: Det hedder sig i Danmark, at man som forælder frit kan vælge, om ens barn skal gå i folke-, fri- eller privatskole. Det har man lov til.

Problemet er, at man flere steder i Danmark også kan være nødt til det.

Utallige folkeskoler er gennem årene blev lukket på grund af faldende elevtal eller budgetbesparelser.

Det tvinger forældre til enten at køre endnu længere for at aflevere deres børn i den større folkeskole, der nu ligger et par byer væk - og de er nødt til at køre børnene, for busruterne har undergået så mange besparelser, at de enten kan vælge at være der dagen inden eller dagen efter - eller at skrive deres børn op til fri- og privatskoler.

I Andkær ved Vejle sagde politikerne endegyldigt farvel til landsbyskolen i 2019 og rykkede de elever, der var tilbage, til en anden by.

Men nu knap to år efter er en friskole blevet stablet på benene i Andkær med start til august og med massiv lokal opbakning.

Det er fantastisk at se, når indbyggere bakker op om deres lokalsamfund, men det bør ikke være den eneste opbakning til det lokale liv. Alle forældre i Danmark fortjener det frie valg for deres børns skolegang.

I Dansk Folkeparti har vi derfor lanceret et landdistriktsudspil, der blandt andet sætter fokus på skole og uddannelse i hele Danmark. Vi foreslår, at der skal være mulighed for folkeafstemninger, når en kommune taler om at lukke en skole. Det har vi haft før, og det kan vi få igen.


Nu knap to år efter er en friskole blevet stablet på benene i Andkær...

Mette Hjermind Dencker og Diana Skøtt Larsen


Skolerne er livsnerven i mindre samfund. De tiltrækker nye børnefamilier, og med nye børnefamilier kommer væksten. Lad os sørge for, at den kommer. Lad os investere i landdistrikterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce