Annonce
Vejle

DGI Huset har brug for nødhjælp -  egenkapitalen er væk efter nedlukning

DGI Huset nåede netop at få renoveret svømmehallen før Corona lukkede alting ned i flere perioder. Men det er først og fremmest manglen på store arrangementer, der har kostet indtægter. Foto: DGI Huset Vejle
Det store idrætskompleks har tabt indtægter for 15 millioner kroner - fortrinsvis på udlejning af lokaler plus salg af mad og drikke til store fester og idrætsstævner.

Vejle: DGI Huset har brug for to millioner kroner her og nu.

Det store idrætskompleks ved Vestre Engvej er hårdt ramt af nedlukningen. Så hårdt, at egenkapitalen er væk. Derfor skal politikerne i Vejle Byråds økonomiudvalg mandag behandle et ønske om at få tilført to millioner kroner.

Siger politikerne ja, vil det lige akkurat sikre, at DGI Huset har en positiv egenkapital. 2020 betød et underskud på 1,9 millioner kroner. Direktør Roland Christiansen siger:

Annonce

- Vi vil være meget taknemmelige, hvis politikerne giver os den håndsrækning.  Vi har aldrig haft en stor egenkapital. Vi er ikke sat i verden for at samle til huse, men for at investere og skabe de rigtige rammer om idræt og fællesskab. Men det rammer os selvfølgelig i et år, hvor indtægterne svigter, som det har gjort i 2020.

Farvel til hver tredje medarbejder

Helt præcist har DGI Huset sagt farvel til indtægter for 14,8 millioner kroner.

Når underskuddet trods alt ikke er større, skyldes det ifølge direktøren, at man har modtaget hjælpepakker og har sagt farvel til næsten en tredjedel af medarbejderne:

- Da vi gik ind i 2020, var vi 55 ansatte - nu er vi 39. Så der er 16, der ikke længere får løn hos os. De er alle gode folk, som vi har måttet sige farvel til, siger Roland Christiansen.

De fyredes situation vil de to millioner kroner fra Vejle Kommune ikke hjælpe på. Til gengæld vil beløbet betyde, at DGI Huset kan byde på at fortsætte kantinedriften i forhold til naboen - Sundhedshuset.


Vi budgetterer først med fuld skrue på aktiviteterne fra 1. august.

Roland Christiansen - direktør DGI Huset


Det udbud kan DGI Huset ikke deltage i, så længe egenkapitalen er negativ.  Og ifølge direktøren vil huset miste en årlig omsætning i størrelsesordenen fire millioner kroner frem mod 2025, hvis det ikke lykkes at beholde kantinesamarbejdet.

- Derfor betyder det også noget for de medarbejdere, vi har ansat, siger Roland Christiansen.

Annonce

Må kun støtte svømmehallen

En kommune må ikke bare sende penge til en delvist privat virksomhed som DGI Huset. Men ifølge dagsordenen til mandagens økonomiudvalgsmøde er det muligt at give støtte i forhold til den del af idræts-komplekset, der er et lovligt kommunalt formål - svømmehallen.

Sammenlignet med 2018, hvor svømmehallen senest var i fuld drift (inden ombygningen), kan der registreres et tab på tre millioner kroner. Men i den forbindelse skal det ifølge notatet til politikerne vurderes, hvor stor en del af de statslige hjælpepakker, der er tilflydt svømmehallen.

Andre ønsker også hjælp

DGI Huset er ikke alene om at ønske hjælp fra kommunen.

På mandagens økonomiudvalgsmøde skal politikerne tage stilling til tre andre ansøgninger:

  1. Vejle Kulturservice, der står for Bygningen, ansøger om 397.000 kroner på baggrund af mistede indtægter for 1,7 millioner kroner
  2. Kongernes Jelling søger om 550.000 kroner efter et indtægtstab på 1,3 millioner kroner.
  3. "Idræt i dagtimerne" søger om 300.000 kroner efter et tilsvarende indtægtstab.

Indtægtstabet på 15 millioner kroner i forhold til 2019  koncentrerer sig først og fremmest om de store arrangementer, DGI Huset traditionelt lægger lokaler til:

- Siden 11. marts har vi ikke haft et eneste erhvervs-arrangement. Og der har heller ikke været stævner, forklarer direktøren.

I det regnskab, politikerne får præsenteret i dagsordenen til mandagens møde, fremgår det, at posten "Omsætning restaurant" alene står for en indtægtsnedgang på 9,5 millioner kroner.

Lejeindtægterne er faldet med knap to millioner kroner og omsætningen i kantinerne med 1,5 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Annonce