Annonce
Vejle

Paradoks i DGI Huset: Det vrimler med gæster - alligevel er der underskud

Spektrum forleden aften. Billedet er knapt så lyserødt, når man ser på økonomien. Nu kan en undersøgelse før til, at der skal forhandles en ny aftale om samarbejdet mellem Vejle Kommune og DGI Huset. foto: Torben Juhler
Færre messer skulle afløses af flere konferencer i DGI Huset. Sådan er det bare ikke gået. Vi har udfordringer, siger udvalgsformand.

Vejle: Der er masser af liv og flere gæster end nogensinde i DGI Huset Vejle. Alligevel endte husets seneste årsregnskab med underskud på knap en halv million kroner - og det foruroliger Vejles politikere.

- Vi ser i kultur- og idrætsudvalget med stor alvor på DGI Husets situation og fremtid. Fremtiden kræver andre svar end de hidtidige, og vi kommer til at ændre nogle ting, siger udvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K).

Udvalget behandlede tirsdag DGI Husets 2018-regnskab, hvor ledelsen kalder resultatet "utilfredsstillende".

Udvalgsmedlem Per Olesen (V) havde før mødet bedt om, at udvalget genåbnede aftalen med DGI Huset. Han henviste blandt andet til, at baggrunden for at bygge konference- og opvisningshallen Spektrum ved DGI Huset var en tanke om at trække konferencer til. Men under 10 konferencer år om året de seneste tre år er den strategi ikke lykkedes ret godt.

Annonce
Hvorfor det ikke er lykkedes endnu, ved vi ikke. Det kan være, at Vejle Kommune har sat et skib i søen, der ikke var helt færdigt. Det kan også være DGI ikke har leveret. Men det er måske nok en blanding.

Dan Arnløv Jørgensen (K), formand for Vejle Byråds kultur- og idrætsudvalg

Revisionsfirma tjekker

Arbejdet med at forny aftalen mellem Vejle Kommune og DGI Huset er på en vis måde allerede i gang. Først på året bad kommunen revisionsfirmaet PWC om en analyse af DGI Husets situation. Det skulle handle om udgifter, indtægter og strategi.

- Vi skal finde et nyt grundlag at drive det på. Der er udfordringer både med økonomi og haltider. Det er vigtigt, at vi har en fælles virkelighed at tale ud fra. Derfor bad vi om en ekstern rapport, forklarer Dan Arnløv Jørgensen.

Han forventer, at arbejdet er færdigt i det tidlige efterår.

Ikke god nok

Han konstaterer, at DGI Huset ikke er godt nok på konferencedelen: Huset står traditionelt på tre ben, når det gælder om at hente indtægter: Messer, idrætsaktiviteter og kommunale tilskud.

Messer har længe været på vej mod ingenting, og derfor etablerede man konferencedelen med den hensigt, at her kunne hentes nogle af de indtægter, som forsvinder med messerne.

- Hvorfor det ikke er lykkedes endnu, ved vi ikke. Det kan være, at Vejle Kommune har sat et skib i søen, der ikke var helt færdigt. Det kan også være, at DGI ikke har leveret. Men det er måske nok en blanding. Derfor skal Vejle Kommune også finde ud af, hvad vi vil med stedet. Vi har endnu ikke fundet det segment, der skal være kunder i huset, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Han noterer, at DGI Huset har haft succes på ét felt:

- Der har været en flot udvikling på idrætsdelen. Her er antallet af brugere fordoblet, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Skidt regnskab

  • "Utilfredsstillende" er det ord, som ledelsen hæfter på 2018-regnskabet fra DGI Huset Vejle, det tidligere Idrættens Hus. Når man har som mål at tjene en-to millioner kroner om året, så er det skidt at komme ud med underskud.
  • Omsætningen steg fra 2017 til 2018 fra 39,9 millioner kroner til 41,2 millioner kroner.
  • Personaleomkostninger er steget med rundt regnet 600.000 kroner og vareforbrug med næsten 1,8 millioner kroner. Det er hovedårsagerne til, at et overskud i 2017 på 1.072.896 kroner er vendt til et underskud på 469.150 kroner i 2018.
  • Egenkapitalen falder fra 2.644.188 kroner i 2017-regnskabet til 2.024.400 kroner.

V-politiker tilfreds

Per Olesen (V), der var anledning til, at emnet blev drøftet på mødet, er godt tilfreds med resultatet og med, at der kommer en rapport inden nytår.

- Mit ønske er at få en diskussion om hele samarbejdet med DGI Huset. Det er ikke sådan, at det hele hænger på DGI. Men byrådet skal bestemme sig til, om vi kan hjælpe målet om at være et konferencested, eller det skal være "Idrættens Hus" som i gamle dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce