Annonce
Vejle

DGI Huset taber 1,8 millioner kroner på lukket bassin

Svømmehallens to nuværende vipper bevares, mens Roland Christiansen viser, hvor det fem meter høje udspringstårn skal placeres. Foto: Yilmaz Polat

Den gamle del af svømmehallen lukker i godt otte måneder, og det får DGI Huset til at budgettere med et omsætningsfald på 1,8 millioner kroner.

Vejle: DGI Huset inviterer fortsat svømmere og badegæster ind i det nye 50 meter-bassin, når ombygningen af den gamle del af svømmehallen går igang.

Alligevel må DGI Huset acceptere et stort fald i omsætningen resten af året, indtil vejlenserne atter kan indtage den nyrenoverede svømmehal 1. december.

- Vi tror på, at vi har skabt så meget trafik i den nye svømmehal, at vejlenserne stadig vil finde vej herned, mens den gamle afdeling er lukket. Men vi budgetterer med en omsætningsnedgang på 1,8 millioner kroner, og det skal gå godt, hvis vi kan nøjes med det, siger direktøren i DGI Huset, Roland Christiansen.

Annonce

Vi tror på, at vi kommer til at få en del træningslejre, og så vil vi med den nye og ombyggede del kunne trække en del flere turister og badegæster til huset.

Roland Christiansen, direktør i DGI Huset

Slut med banesvømning

Han beretter om en januar, hvor DGI Huset for første gang rundede et gennemsnitligt besøgstal på 1000 unikke gæster per dag. Det er 20 procent mere end samme måned for to år siden, og direktøren tilskriver blandt andet det nye 50 meter-bassin stigningen.

- Den første del af byggeprojektet henvender sig til svømmesegmentet med svømmeklubben og de gæster, der kommer for at svømme. Den næste etape er for familien Vejle, for det er slut med at svømme baner i den gamle del, når den åbner efter renoveringen. Det skal foregå i 50 meter-bassinet, for vi vil ikke længere lukke vipperne, siger direktøren.

Han glæder sig til, at renoveringen af den gamle svømmehal går i gang og genåbner til december.

- Vi har i dag en dødkedelig svømmehal, der er kvadratisk og praktisk i den gamle del. Det er ikke spændende, for børnene vil have kringelkroge, og det får den nye, siger Roland Christiansen.

Varmt vand i badeland

Vandet i det nye 50 meter-bassin og det nuværende 25 meter-bassin er 26,5 grader varmt. I det kommende badeland og udspringsafdelingen bliver temperaturen skruet op til mere behagelige 32 grader.

- Nogle gæster, der kommer for at svømme, er kritiske og synes, at 26,5 grader er for koldt. Men Vejle Svømmeklub har 300 svømmere på konkurrencehold, og der ville lyde et ramaskrig, hvis vi sætter temperaturen i vejret i det store bassin, for 26,5 grader er konkurrencesvømme-temperaturen, understreger direktøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Nu åbner Frisør Lyhne sin femte salon

112 For abonnenter

Dømt til at betale tusindvis af kroner: 21-årig kaldte betjente 'magtliderlige svin'

Annonce