Annonce
Vejle

DGI Husets chef håber på et bedre 2021: Det er bestemt ingen fest lige nu

- Vi ved ikke helt, hvordan det ender, men vi kommer ud med røde tal på bundlinjen. Det kan ikke være anderledes, siger direktør Roland Christiansen. Arkivfoto: Mette Mørk
Færre idrætsudøvere og erhvervsfolk gæster DGI Huset i Vejle - og det kommer til at kunne mærkes på bundlinjen.
Annonce

Vejle: Det har ikke været noget godt år for DGI Huset. Synderen er coronavirus.

Direktør Roland Christiansen sætter derfor sin lid til 2021.

- I den her tid tænker jeg egentlig ikke så langsigtet og planlægger ikke nær så meget som normalt. Jeg risikerer bare at blive skuffet, siger han.

- Men nu må det her altså godt snart slutte. Jeg håber virkelig på, at næste år bliver bedre, tilføjer Roland Christiansen.

DGI Huset er ramt på flere måder. Overordnet kommer der ikke lige så mange gæster som normalt.

Direktøren skyder på, at der på idrætsdelen kommer omkring 20 procent færre i år sammenlignet med sidste år.

- Tag nu bare vores spinninghold. Her plejer der normalt at deltage 34, men det er på baggrund af myndighedernes retningslinjer skruet ned til 20. Derudover er der selvfølgelig nogle, der af sig selv holder sig væk, fordi de ikke føler sig trygge ved situationen, forklarer Roland Christiansen.

Annonce

Få større arrangementer

De, der kommer, er ifølge ham gode til at omgås hinanden. De er hensynsfulde, spritter af og holder afstand.

- Som andre steder skal de selvfølgelig have mundbind på i caféen, men ellers er folk gode til at tage vare på sig selv og hinanden, og coronapolitiet hører vi heller ikke så meget til længere, siger han.

Gæster har huset også mistet på erhvervsdelen. Cirka 80 procent i forhold til normalen.


Bagefter fik jeg godt nok en mail fra en, som syntes, de sad for tæt på første række. Jeg kunne kun svare, at vi ikke tilrettelægger vores arrangementer efter synsninger, men følger samtlige retningslinjer fra myndighederne.

Roland Christiansen, direktør for DGI Huset i Vejle


Mange kommer ellers og bruger DGI Huset som samlingssted for større arrangementer. Venstre og Nye Borgerlige har for eksempel flere gange lejet sig ind for at holde årsmøder for sommetider flere tusinde mennesker.

Sidstnævnte har på grund af myndighedernes krav aflyst i efteråret.

- De mindre møder kører helt som normalt, men de større arrangementer er selvfølgelig helt væk. Hvilket naturligvis gør ondt på os, oplyser direktøren.

Annonce

Røde tal på bundlinjen

Men der er også lyspunkter. Roland Christiansen holder eksempelvis stadig sine sangaftener. Tilbage i februar kom der 2000 med for at synge med. Med forsamlingsforbuddet må der i dag kun komme 500, og senest kom der dermed 488 gæster plus personale.

- At der alligevel kommer så mange, ser jeg også som et udtryk for, at vi på mange måder begynder at lære at leve med coronavirussen. Langt de fleste tager deres forholdsregler og er cool.

- Bagefter fik jeg godt nok en mail fra en, som syntes, de sad for tæt på første række. Jeg kunne kun svare, at vi ikke tilrettelægger vores arrangementer efter synsninger, men følger samtlige retningslinjer fra myndighederne. Heldigvis fik jeg i samme ombæring også 20 positive tilbagemeldinger, fortæller direktøren.

Alt i alt tærer tiden på økonomien. Uden at sætte tal på på nuværende tidspunkt så er budgettet presset. DGI Huset får kompensation for både løn og faste udgifter, men det er ikke sikkert, at det rækker.

- Vi ved ikke helt, hvordan det ender, men vi kommer ud med røde tal på bundlinjen. Det kan ikke være anderledes, mener Roland Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce