Annonce
Fredericia

Diana undrer sig over krav fra kommunen: Hvorfor skal man stadig bestille tid til borgerservice-besøg?

Da landet lukkede ned i foråret 2020, gik borgerservice-personalet på Fredericia Rådhus i nødberedskab. Kun de allervigtigste opgaver såsom vielser blev håndteret. Siden fulgte flere genåbninger og nedlukninger, men det var ved anden nedlukning, at krav om tidsbestilling ved besøg i borgerservice blev indført. Efter seneste genåbning beholdt man bestillingssystemet, men kravet bortfaldt. Arkivfoto: Søren Gylling
Hvorfor forsvandt krav om tidsbestilling til borgerservice ikke, da restriktionerne ophørte, spørger læser. Men kravet har faktisk slet ikke været et krav, siden rådhuset genåbnede efter seneste nedlukning. Nu er det alene en opfordring.

Fredericia: Hvorfor skal man stadig bestille tid for at besøge borgerservice? Burde alle restriktioner ikke være ophævet nu, spørger Diana Pedersen i Fredericia Dagblads ”Byen spørger”.

Det spørgsmål var der angiveligt flere af jer læsere, der havde undret jer over, viste resultatet af seneste afstemning, hvor 1110 læsere deltog. 425 var enige i, at det var dét spørgsmål, dagbladet skulle finde svaret på. Og svaret fandt vi prompte hos borgerservice.

- Man skal ikke bestille tid for at komme ind i borgerservice længere, så man kan sagtens komme ind fra gaden nu, slår Stephan Klavsen, chef for borgerservice i Fredericia Kommune fast.

Annonce

Men det er korrekt, at det tidligere har været et krav om tidsbestilling for at kunne få hjælp i borgerservice.

Det var et krav under nedlukningen, der ramte Danmark i december 2020, men siden seneste genåbning er kravet bortfaldet, og i stedet er det blevet omdøbt til ”en opfordring”.

Man skal heller ikke bestille tid for at komme ind i borgerservice længere, så man kan sagtens komme ind fra gaden nu.

Stephan Klavsen, chef for borgerservice

- Det er en mulighed, vi giver, så borgeren kan planlægge sit besøg, og risikoen for ventetid minimeres. Borgeren er dermed sikker på, at der er en medarbejder klar til at tage imod, fortæller chefen for borgerservice.

Positive toner

Fredericianerne kan derfor sagtens gå direkte ind ad hovedindgangen på rådhuset, trække et nummer og angive sit ærinde og derefter vente på, at det bliver ens tur. Der er dog ingen tvivl om, at Stephan Klavsen gerne vil anbefale borgerne at bestille tid forud for deres besøg.

Helt aktuelt forventes 7000-9000 fredericianere indenfor den næste tid at lægge vejen forbi borgerservice for at få hjælp i forbindelse med overgangen fra NemID til MitID.

- Har man ikke bestilt tid i forvejen, så risikerer man ikke at kunne komme til samme dag. Vi forventer et stort træk, så der kan opstå ventetid, vurderer Stephan Klavsen.

Ifølge chefen for borgerservice er der kommet en del positive tilbagemeldinger på tidsbestillingssystemet. Ingen er længere afskåret fra at komme ind fra gaden, men strukturen ser ud til at være faldet i god jord hos borgerne.

- Borgerne synes, det er dejligt, at de kan planlægge deres besøg uden at risikere at skulle stå at vente i længere tid, siger Stephan Klavsen.

Har du ikke adgang til en computer, så du online kan bestille tid til besøg i borgerservice, er det muligt at bestille tid telefonisk. Det gøres ved at ringe på kommunens hovednummer.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Fredericia For abonnenter

Forsvarer placering af nyt teststed på Prangervej: - Vi sørger for god oversigt og parkeringspladser

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce