Annonce
Billund

Diger forsvinder - byggemodning kan fortsætte

Et gammelt dige i området ved Gøglervej er ikke værd at bevare, har Billund Kommune besluttet. Dermed kan der fortsat laves 11 byggegrunde i området. Arkivfoto: Alex Hermann
Byggemodningen af området ved Gøglervej kan fortsætte. Billund Kommune har besluttet, at nogle gamle diger ikke er værd at bevare.

Vorbasse: To diger, der er placeret i området ved Gøglervej i Vorbasse, må lade livet, så modningen af kommende byggegrunde kan fortsætte. Det har politikerne i Billund Kommunes teknik- og miljøudvalg besluttet.

Der er tale om diger, der stammer fra udskiftningstiden i 1788. Digerne har omkranset smedens lod, der senere kom til at tilhøre skolen. Men trods den forholdsvis store kulturhistoriske værdi har politikerne altså besluttet, at digerne ikke er værd at bevare, og at området skal byggemodnes som hele tiden planlagt.

- Der er stort set ikke noget dige, og museet har været ude og sige, at det ikke er noget specielt. Det var noget andet, hvis det havde været fredet, for så havde der ikke været noget at rafle om, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Diger er fredede, hvis de er beskrevet i en lokalplan, eller hvis de danner skel i en lokalplan. Ingen af delene er tilfældet for digerne på Gøglervej, der ikke er omtalt i den gældende lokalplan fra 1999.

Annonce

Planer kan fortsætte

Ved at træffe beslutning om at digerne ikke er værd at bevare, kan modningen af de 11 byggegrunde fortsætte som hidtil. Skulle digerne have været bevaret, ville det have været nødvendigt at forkorte Gøglervej, ligesom de planlagte 11 byggegrunde var blevet en-to færre.

Ved at fjerne digerne bliver der desuden åbnet en mulighed for, at Gøglervej på et tidspunkt kan blive forlænget, så den kan blive forbundet med Rankenbjergvej. Dette ville ikke have været muligt, hvis digerne skulle bevares, da en sådan vej ikke ville være mulig at anlægge, uden at den går direkte gennem digerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce