Annonce
Billund

Digital brobygning giver panderynker: Kan de unge finde os?

For et par år siden var 8. klasserne i brobygning på erhvervsskolen, og flere elever gav udtryk for, at de syntes, det var dejligt at komme ud af klasseværelset og få lov at brug hænderne. Arkivfoto: André Thorup
De ældste elever i folkeskolen havde før corona mulighed for at få ungdomsuddannelserne ind under huden via brobygning. I år bliver brobygningen digital, og det vækker bekymrer hos campusformand.
Annonce

Grindsted: Sidste år summede alle ungdomsuddannelse i disse uger af det liv, det giver i klasser, på værksteder og i kantiner, når nye elever kommer på besøg. Det liv er der ikke blevet noget i dette skoleår. Efterårets brobygning for folkeskolens afgangsklasser blev som så meget coronaaflyst, og kommende brobygningsforløb bliver uden fysisk fremmøde.

Det er noget, der godt kan bekymre i Campus Grindsted, hvor formand Jesper Dahlmann lige nu har travlt med at forberede virtuel brobygning. Hans egen skole, Erhvervsgymnasiet Grindsted, har som de andre skoler i Campus Grindsted op til fem kvarter, hvor de kan møde folkeskolens afgangselever digitalt.

- Normalt er eleverne i brobygning i op til fem dage, hvor de sidder med i undervisningen og får det at være på skolen ind under huden. Det gør de ikke, når vi kun har dem i fem kvarter. Vi er alle i campus bekymrede for, at eleverne snart skal vælge en ungdomsuddannelse uden at have fået så meget vejledning, som de plejer at få, siger han.

Annonce

Vælger det sikre

Jesper Dahlmann er især ked af at miste muligheden for at kunne udfordre elevernes valg, og det kan få betydning for nogle af skolerne, tror han:

- Flere vil vælge 10. klasse for simpelthen at udsætte deres valg af ungdomsuddannelse. En del vil vælge ungdomsuddannelse med baggrund i det, de og deres forældre tror. I brobygningen plejer vi at kunne flytte en del elever, så jeg er ærgerlig over ikke at have den mulighed i år, siger han.

Alle skolerne inviterer dog afgangseleverne indenfor via den digitale platform Teams.

Annonce

Snak uden voksne

Fra mandag og to uger frem bliver alle de afgangselever, som sidder hjemme på værelserne, inviteret klassevis til brobygning. Her får de i løbet af fem kvarter intro til den enkelte skole  og dens uddannelser, rundvisning og mulighed for at snakke med nuværende elever - uden tilstedeværelse af voksne.

- Sådan plejer vi også at gøre i den almindelige brobygning, for de unge har nok noget, de gerne vil spørge om, når vi ikke er der, for eksempel om det sociale liv og om, hvordan det er at være elev, siger Jesper Dahlmann.

Annonce

Kom på besøg

Han håber dog også, at nogle alligevel vil vælge at besøge den enkelte skole:

- Her hos os er folk mere end velkomne til at ringe eller skrive og lave en aftale. Så kan eleverne komme enkeltvis sammen med deres forældre. Den måde må vi trods corona også godt gøre det på.

Udover brobygningen, som begynder på mandag, forventer Jesper Dahlmann, at skolerne i Campus Grindsted kan gennemføre en eller anden form for "åbent hus" inden uge 6.

Eleverne skal senest 1. marts have sendt deres ansøgning om ungdomsuddannelse.


Vi er alle i campus bekymrede for, at eleverne snart skal vælge en ungdomsuddannelse uden at have fået så meget vejledning, som de plejer at få.

Jesper Dahlmann, campusformand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Sydjylland For abonnenter

Nu stiger bogormen fra Løgumkloster til tops i Venstre: Her er Stephanie Loses vej til næstformandsposten

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce