Annonce
Trekantområdet

Digital debat: Coronaen har vist vi står sammen

Chefredaktør Mette Salling Eriksen (ø.t.v.) styrede debatten om corona-tiden mellem formand for borger- og demokratiudvalget Christian Jørgensen (V), kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe og borgmester Jacob Bjerregaard (S).
Fredericia Dagblad indbød onsdag til digital debat om tilbageblik på coronakrisen. Der blev budt ind med spørgsmål om rengøring og digital undervisning og ros for håndteringen.
Annonce

Fredericia: Et stærkt fællesskab fik både fra borgmester Jacob Bjerregaard (S), kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe og formand for borger- og demokratiudvalget Christian Jørgensen (V) en god del af æren for, at Fredericia er kommet godt igennem corona-krisen.

Det slog de tre fast under en online-debat med fredericianerne onsdag eftermiddag, hvor de tre reflekterede over coronatiden.

Der var mulighed for at stille spørgsmål til de tre undervejs, og det benyttede flere sig af.

Annonce

Hygiejne på skolerne

Torben Vesterskov Jensen spurgte blandt andet ind til hygiejnen fremadrettet på skolerne. Han oplever, at hans datter fortæller, at de er stoppet med håndvask på skolen.

Der er stadig stor fokus på hygiejne, og det vil der fortsat være. Der er under coronaen ansat ekstra personale til at tage sig af den del, så lærerne ikke har skullet holde fokus på det.

- Men vi skal også passe på, at vi ikke bliver for rigide. Der skal også være plads til, at børn skal være børn i skoler og institutioner, slog Christian Jørgensen fast.

Andre spurgte ind til den digitale undervisning på skolerne. Den har ikke fungeret optimalt alle steder, mente Steen Weiler.


Min datter fortælle at de ikke længere vasker hænder så meget som de gjorde i starten. Primært når de møder og nogen gange når de går hjem. Hvilke retningslinjer har skolerne ift. hygiejne. Har kommunen afsat ekstra ressourcer til netop dette, eller skal den enkelte lære facilitere hygiejnekontrol?

Torben Vesterskov på facebook


- Det er en god pointe. Det er et sted, hvor vi har et forbedringspotentiale. Det kom ind fra dag til dag, og det er ret vigtigt, for vi skal have integreret digital undervisning i folkeskolen. Vi har investeret i ekstra digitale værktøjer til skolerne, og det ekstra materiale skal gå hånd i hånd med en ny strategi. Det har krævet omstilling hos lærerne, og det har de taget til sig. Vi vil se på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre, lovede Jacob Bjerregaard.

Annonce

Ranke rygge

Der var ros fra flere til den måde, kommunen overordnet har tacklet coronaen.

Christian Jørgensen mente også, at der var grund til at kunne ranke ryggen i Fredericia.

- Smittetallet er holdt nede og en mindre stigning i arbejdsløshedstallet end resten af kongeriget. Der er blevet vist stor handlekraft på ganske kort tid, og vi har fået lavet Danmarks største anlægsprogram. Det kan vi godt være tilfredse med, mente han.

Kommunaldirektøren ønskede ikke at male et lyserødt billede over de seneste måneder, men mente, at der er en perlerække af succeser at se tilbage på.

- Den seneste, synes jeg, er den udstilling, man kan se i Rådhushallen i øjeblikket. Den er over de mange udsagn, vi har fået ind på vores spørgsmål om, hvordan coronakrisen har påvirket borgerne. Vi har formået at få hele kommunen til at levere ind, hvordan de har oplevet coronaen, og det er en proces, vi skal tage med over på den anden side af coronaen, sagde hun og hæftede sig også ved succesen, at der ikke har været smitteudbrud.

- Det kommer ikke af sig selv. Der skylder vi kæmpe ros til personale, beboere og pårørende, sagde hun.

Borgmesteren pegede på den succes, at det har vist sig, at fredericianerne er rykket sammen:

- Jeg synes, at det har været et voldsomt godt eksempel, at noget fungerer, når en smedevirksomhed donerer 25.000 kroner, som borgerne kan bruge på ekstra omsætning i butikkerne. Samtidigt står virksomheden og laver blomsterkummer til kommunen, som kan plantes til nede i midtbyen. Det er cirkulær økonomi, når det er bedst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce