Annonce
Erhverv

Din mad skal være mere grøn: Vejles tyggegummi-familie skyder millioner i ny fødevare-koncern

Bagger-Sørensen-familiens holdingselskab Bagger-Sørensen & Co har en egenkapital på 3,6 milliarder kroner, som primært stammer fra salget i 2017 af Fertin Pharma. Nu skyder familien en del af pengene i koncernen Future Food. Arkivfoto: Mads Hansen
Bagger-Sørensen-familien kommer til at eje 30 procent af koncernen Future Food, der skal producere økologiske og bæredygtige fødevarer.

Vejle: Bagger-Sørensen-familien har skudt "et større tocifret millionbeløb" ind i koncernen Future Food.

Vejle-familien, der skabte sin formue på tyggegummi og som i 2017 solgte sin aktiemajoritet i Fertin Pharma til kapitalfonden EQT, kommer til at eje 30 procent af fødevarekoncernen.

De øvrige medejere er Cees Kuypers, direktør og medejer af Hanegal, og Søren Hansen og Michael Vadgaard Jørgensen, der bringer deres virksomheder Top Food A/S, Grisogko Aps, Leco Convenience Food A/S og Hanegal A/S med ind i Future Food.

Annonce

Future Food forventes at få en omsætning på 180 millioner kroner og 85 medarbejdere, oplyser parterne om den nye koncern, der skal producere økologiske og bæredygtige fødevarer.

- Stærk platform

Søren Hansen bliver administrerende direktør for Future Food. Strategien er at lade de fire fødevarevirksomheder og deres mærker bestå og bruge de forenede kræfter til at opnå en større markedsandel inden for charcuteri, convenience-mad og færdigretter.

- De fire virksomheder har hver deres styrker inden for fødevarer - ikke mindst inden for økologi og plantebaseret mad, og vi tror, at vi med sammenlægningen kan skabe en masse synergi. Vi ser det som en stærk platform med interessante vækstmuligheder. Om vi når op på 300 eller 400 eller 500 millioner kroner i omsætning og inden for hvilken årrække, det får tiden vise, siger Søren Birn, der er administrerende direktør i Bagger-Sørensen Equity.

Med oprettelsen af Future Food har Hanegal-stifterne, ægteparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard, solgt de sidste rester af den økologiske fødevarevirksomhed, som de stiftede for over 30 år siden.

Ægteparret er dog stadig aktive med selskabet Organic Plant Protein i Hedensted, som udvikler og producerer økologiske plantebaserede produkter som alternativ til kød.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce