Annonce
Erhverv

Direktør: Der går måneder inden MesseC er i fulde omdrejninger

Tre fjerdedele af MesseC's 42 ansatte er sendt hjem. De resterende arbejder enten hjemmefra eller på messecenterets adresse på Vestre Ringvej. - Vi er så få, så der er plads nok i det her store hus, siger direktør Grete Højgaard. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Tre ud af fire medarbejdere er sendt hjem, og direktøren forventer ikke, at MesseC er oppe i fulde omdrejninger på denne side af sommerferien.

Fredericia: Der er lange udsigter til, at MesseC er fuldstændig oppe i gear, efter messe- og konferencecentret praktisk taget har været lukket siden begyndelsen af marts på grund af coronavirus.

Direktør Grete Højgaard vurderer, at det ikke bliver på denne side af sommerferien, man får fuld gang i forretningen. Hun fortæller, at langt størstedelen af de arrangementer, der skulle være holdt i MesseC, enten er flyttet eller aflyst helt frem til slutningen af august.

- Vi ved ikke, hvad udspillet bliver efter påske. Derfor er mange af arrangørerne usikre - ikke bare på om vi holder åbnet - men i lige så høj grad om de overhovedet kan tiltrække deltagere til deres arrangement, fordi folk måske simpelthen ikke tør komme til det.

- Det er vel helt naturligt, at det opstår, når vi opfordres til at holde afstand og ikke at samles. Når man først har vænnet sig til det, så skal man til at vænne sig til det andet igen og have lyst til det, siger Grete Højgaard.

Annonce
Vi ser, at der er nogle - og det er heldigvis ikke mange - der ind i efteråret har valgt at sige, at de ikke ved, om de tør holde noget. Til gengæld ser det også ud til, at der begynder at komme bestillinger i efteråret, fordi man tænker, at der må det kunne lade sig gøre at samles igen

Grete Højgaard, direktør MesseC

Tærer på likviditeten

Af forskellige årsager er det ikke alle arrangementer, der bare kan flyttes, men alligevel er den største opgave for MesseC i øjeblikket at få et overblik over, hvilke arrangementer der skal holdes til efteråret.

- Vi ser, at der er nogle - og det er heldigvis ikke mange - der ind i efteråret har valgt at sige, at de ikke ved, om de tør holde noget. Til gengæld ser det også ud til, at der begynder at komme bestillinger i efteråret, fordi man tænker, at der må det kunne lade sig gøre at samles igen, siger Grete Højgaard.

Tre fjerdedele af messecenterets 42 ansatte er sendt hjem. Resten af medarbejderne arbejder med at finde plads i kalenderen til nogle af de arrangementer, der kan rykkes.

Hvilke økonomiske konsekvenser de mange ugers lukning får for MesseC, er endnu for tidligt at sige, mener Grete Højgaard.

- Det kommer an på, hvordan tingene udvikler sig. I første omgang kommer det til at betyde, at vi har en forringet likviditet. Når der ingen penge kommer i kassen, så tager vi af beholdningen, for folk skal stadigvæk have løn, og udgifterne ved at drive sådan et stort hus skal betales.

Sikkert er det dog, at flere projekter foreløbig er sat i bero på grund af coronakrisen og de medfølgende økonomiske udfordringer.

- Lige nu er det kun udgifter, vi kan se ind i, og det betyder, at vi skal gøre, hvad vi kan, for at sikre, at forretningen går videre på bedst mulig vis.

- Vi vil gerne sætte store ting i gang, men når tingene ikke er sat i gang, er man nødt til at bremse op for en stund. Det er det, vi har valgt at gøre lige nu, siger messedirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce