Annonce
Billund

Direktør: Sparekasse vil fortsat sponsorere i lokalområdet

Selvom Den Jyske Sparekasse bliver til Vestjysk Bank, vil det lokale engagement fortsætte, lover direktør Claus E. Petersen. Arkivfoto: Martin Ravn.
Annonce

Grindsted: En lang række foreninger og arrangementer i lokalområdet har de seneste år nydt godt af at have Den Jyske Sparekasse blandt sine sponsorer.

- Det kan de forvente fortsætter, slår administrerende direktør Claus E. Petersen fast efter torsdagens nyhed om, at den lokale sparekasse vil fusionere med Vestjysk Bank.

Selvom pengeinstituttet ikke længere vil have hovedsæde i Grindsted, vil det fortsat støtte lokalt, lover direktøren.

- Sparekassen er til dels ejet af fem fonde, hvoraf de fire er geografisk afgrænsede. Der er også en pænt stor støttefond, som i de seneste år ikke har kunnet uddele så mange midler, siger Claus E. Petersen.

Annonce

Fonde er medejere

De fem fonde - Den Jyske Sparekasses Støttefond, Sparekassen Løgumklosters Fond, Jelling Sparekasses Fond, Fonden for Sparekassen Farsø og Fonden for Sparekassen i Skals - ejer tilsammen 12,8 procent af Den Jyske Sparekasse og vil efter en fusion komme til at eje to-tre procent af Vestjysk Bank.

Den Jyske Sparekasse siden 1989

Sparekassen, som vi i dag kender som Den Jyske Sparekasse, blev grundlagt helt tilbage i 1872 under navnet Grindsted-Grene og Omegns Laane- og Sparekasse.

Navnet Den Jyske Sparekasse opstod i 1989, da det lokale pengeinstitut fusionerede med Bording Sparekasse.

Gennem de senere år har Den Jyske Sparekasse fusioneret med eller opkøbt Jelling Sparekasse, Sparekassen Løgumkloster, Sparekassen Farsø, Spar Salling og Sparekassen i Skals.

Den Jyske Sparekasse har i dag 19 filialer med Farsø som den nordligste og Tinglev som den sydligste. Hovedkontoret ligger fortsat i Grindsted.

Den Jyske Sparekasse beskæftiger cirka 360 medarbejdere og har cirka 100.000 kunder.

- Det vil samlet set gøre det muligt for fondene at uddele mere end 50 millioner kroner over de næste fem-seks år. Vi støtter derfor fusionen og glæder os over de nye muligheder, fusionen giver os, siger Jakob Plum Lauridsen fra Den Jyske Sparekasses Støttefond.

Annonce

Filialer bliver i Grindsted og Billund

Aktuelt er der i Billund Kommune to filialer af Den Jyske Sparekasse. De er beliggende i Grindsted og i Billund, og det er der ifølge Claus E. Petersen ingen planer om at ændre på, selvom byernes borgere må vænne sig til et nyt logo og navn på facaderne.

- Det er byer af en størrelse og i et udviklingsområde, så selvom der generelt er blevet færre og færre filialer i de senere år, kan jeg ikke forestille mig, at der i en overskuelig fremtid skulle være tvivl om det, siger han.

Kan du forstå, hvis folk på gaden i Grindsted synes, at Den Jyske Sparekasse er blevet opslugt, når både navn og hovedkontor forsvinder fra byen?

- Hvis man kigger på, hvor hovedkontoret ligger, kigger på bestyrelse og direktion, så synes jeg, at det er absolut ligeværdigt, siger Claus E. Petersen, der efter fusionen får titel af viceordførende direktør i Vestjysk Bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Meningsmåling: Nye Borgerlige er på vej i byrådet - men uforandret mellem rød og blå blok

Annonce