Annonce
Erhverv

Direktør var rasende efter bøde på 1,1 million kroner: Vi bliver straffet helt uretfærdigt

Direktør for Danske Diakonhjem Emil Tang ærgrer sig over million-bøden, som han dog regner med at få hjælp til at betale fra de kommuner, hvor Danske Diakonhjem har plejehjem. Arkivfoto
Danske Diakonhjem må slippe 1,1 million kroner i bøde. Den selvejende institution har efterfølgende haft held til at få loven ændret, så den undgår bøde næste år.
Annonce

Vejle: - Jeg var rasende, da jeg fandt ud af, at vi ville få så stor en bøde for ikke at leve op til måltalene. Vi støtter fuldt ud intentionen bag ordningen, men den måde, udregningen bliver lavet på, er uretfærdig over for selvejende institutioner som vores.

Sådan lyder det fra Emil Tang, direktør i Danske Diakonhjem, der fik den største bøde blandt de lokale virksomheder og den sjette-største bøde på landsplan for ikke at leve op til måltalene i AUB-ordningen (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag).

Hele 1.128.732 kroner måtte Danske Diakonhjem aflevere som straf.

- Men vi har mange elever. På årsbasis havde vi sidste år 382 elever og praktikanter på 50 institutioner, men de figurerer ikke på vores cvr-nummer, fordi de aflønnes af de kommuner, de kommer fra. Det drejer sig om social- og sundhedsassistent-elever og social- og sundhedshjælper-elever. Vi får en høj bøde på grund af den måde, måltallet opgøres, og det er ikke retfærdigt, fordi vi faktisk rigtig gerne vil uddanne elever. Vores holdning er, at vi rigtig gerne vil have uddannet personale, og derfor har vi også et ansvar for at uddanne elever, siger Emil Tang.

Vi støtter fuldt ud intentionen bag ordningen, men den måde, udregningen bliver lavet på, er uretfærdig over for selvejende institutioner som vores.

Emil Tang, Danske Diakonhjem

Annonce

Loven ændret

Han tilføjer, at Danske Diakonhjem har betalt bøden og efterfølgende har taget kontakt til de kommuner, der aflønner eleverne.

- Vi forventer, at kommunerne vil betale os tilbage, for de får ifølge ordningen bonus for de samme elever, og flere kommuner har allerede meldt tilbage, at de vil betale os tilbage, fortæller Emil Tang.

Han fortæller desuden, at Danske Diakonhjem - da det blev klart, at den selvejende institution ville blive ramt af en million-bøde - tog kontakt til Dansk Erhverv og politikere på Christiansborg og i Kommunernes Landsforening for at få ændret den måde, selvejende institutioner fremover bliver vurderet på.

- Det er heldigvis lykkes os at komme igennem til det politiske lag, så fremover vil man se på, hvor eleverne rent faktisk har deres praktikforløb, og ikke på, hvor de er ansat. Dermed skulle vi gerne slippe for en bøde næste år, fortæller Emil Tang.

Danske Diakonhjem fik en bøde på 1,1 million kroner for ikke at have nået sit måltal for antal praktikpladser. Det er den sjettestørste bøde på landsplan og den største blandt de 577 Vejle-virksomheder, som fik bøde. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce