Annonce
Erhverv

Direktøren blev fyret: Det gjorde ondt på bundlinjen

Investeringer og afskedigelse af direktøren kostede på bundlinjen for Universal Transport A/S, som dog kom ud af 2018 med et million-overskud, fortæller indehaver Brian Søgaard, der er tilbage i direktørstolen i virksomheden, som han etablerede i 1991. Arkivfoto
Universal Transport A/S kom ud af 2018 med et overskud på halvanden million kroner.
Annonce

Vejle: Det vejlensiske transportfirma Universal Transport A/S opsagde i februar selskabets direktør Jacob Chr. Nielsen efter blot syv måneder på posten, og det er en del af forklaringen på, at firmaet kom ud af 2018 med et lavere overskud end året før.

Det fortæller indehaver og direktør Brian Søgaard.

- Resultatet er negativt påvirket af, at den administrerende direktør er fratrådt. Derudover har vi i årets løb investeret massivt i nyt driftsmateriel og i nye it-løsninger, fortæller Brian Søgaard om regnskabet, der viser et overskud på 1,5 millioner kroner mod 1,8 millioner kroner året forinden.

I forbindelse med opsigelsen af den tidligere direktør er Brian Søgaard tilbage i rollen som direktør for virksomheden, som han selv grundlagdei 1991.

Ifølge ham er der ikke planer om at hente en ny direktør ind "lige foreløbig".

Universal Transport A/S

Nøgletal fra Universal Transport A/S-regnskab 2018
  • Resultat før skat: 2.067.030 kroner (2,4 mio. kr.)
  • Årets resultat: 1.558.000 kroner (1,8 mio. kr.)
  • Egenkapital: 16.298.000 kroner (14,7 mio. kr.)
  • Antal ansatte: 89 (109)

(Tal i parentes fra 2017-regnskab)

Annonce

Ny stor kunde

Da Jacob Chr. Nielsen blev hentet ind, var begrundelsen blandt andet, at Brian Søgaard dermed ville få bedre tid til at finde nye kunder. Det skal han stadig, samtidig med at han nu igen har sat sig i direktørstolen.

- Jeg skal stadig have hovedansvaret for salg, og vi har faktisk netop landet en aftale med en stor landsdækkende kunde, som trådte i kraft den 1. marts, fortæller Brian Søgaard.

Han tilføjer, at han forventer et forbedret resultat for 2019 for virksomheden, der i 2018 havde 89 ansatte mod 109 året før.

Udover Universal Transport A/S er Brian Søgaard også direktør for Universal Flytteforretning A/S, der kom ud af 2018 med et overskud på to millioner kroner mod 900.000 kroner året før.

Tilsammen har de to virksomheder omkring 130 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce