Annonce
Vejle

Direktøren i DGI Huset: Vi har nu en forpligtelse til at ryste coronaen af os

DGI Huset er efterhånden helt åbent, nu hvor coronapas og negative coronatest giver adgang til husets mange tilbud. Nu håber direktør Roland Christiansen på, at vejlenserne også kan ryste den mentale coronatrøje af sig, efterhånden som flere vaccineres. Foto: Michael Svenningsen
Med nye lempelser af corona-restriktionerne glæder DGI Husets direktør sig over, at den gamle hverdag er tæt på at være tilbage. De populære sangaftener vender dog først tilbage til september.

Vejle: Et flertal i Folketinget lemper endnu engang på corona-restriktionerne, og det glæder i et vejlensisk hus, som i den grad har været ramt af nedlukning og begrænsninger i månedsvis.

DGI Huset Vejle var igennem den helt store genåbning 6. maj, mens de nye lempelser kun rykker lidt ved rammerne i det store idræts- og konferencekompleks.

Hverdagen er tæt på at ligne sig selv, og i receptionen giver det lidt ekstra arbejde at tjekke de coronapas, der er en forudsætning for at få adgang til holdtræning, fitnesscenter og svømmehal, mens der nu er sat en dato for dets udfasning.

Annonce

- Tjek af coronapas og test er en gene, vi overkommer, og det er så fedt at mærke, at der igen er fuld af liv i huset. De fire dage i Kristi himmelfartsferien havde vi i gennemsnit 800 gæster i svømmehallen. Det var børnefamilier, og det var livgivende at opleve de mange familier, der nød at være tilbage, siger DGI Husets direktør, Roland Christiansen.

Kun en enkelt smittet

I den gamle, nyrenoverede svømmehal må der højest være 125 gæster ad gangen, og det gav til tider kø ved indgangen på de fire travle dage. Men direktøren har ikke hørt om smittetilfælde blandt svømmehallens gæster siden genåbningen, hvor også saunaerne har været åbne.

- Man har hidtil måttet have saunaer åbne i forbindelse med idrætsaktivitet, og alt, hvad du laver i en svømmehal, betragter vi som idræt. Men vi laver ikke saunagus, hvor dråberne flyver rundt i saunaen, siger direktøren.

De to uger med genåbning har dog budt på et enkelt smittetilfælde på et af spinningholdene, selvom deltagerne også her skal fremvise et coronapas eller en højest 72 timer gammel negativ coronatest.

Annonce

Skal ryste den af os

- Vedkommende havde fremvist en negativ test og blev testet positiv dagen efter. Men fordelen ved holdene er, at vi har navne på samtlige deltagere, og de er blevet kontaktet direkte, siger Roland Christiansen.


Vi skal stadig bevare de gode vaner, men mentalt har vi brug for at ryste coronaen af os.

Roland Christiansen, direktør DGI Huset Vejle


På baggrund af de mange, der nu er eller bliver vaccineret, og en smittesituation, der er under kontrol, håber DGI Husets direktør, at coronaens mentale greb i folk kan løsnes.

- Vi skal stadig bevare de gode vaner, men mentalt har vi brug for at ryste coronaen af os. Det synes jeg, at vi har en forpligtelse til, så snart stikkene er der. Mange er vaccinerede, og mange bliver testede, og selvom testene ikke giver 100 procent garanti, vil jeg insistere på at leve livet, siger Roland Christiansen.

Annonce

Flere har ændret adfærd

Selvom huset er genåbnet, og de forskellige tiltag med coronapas og tests skal fjerne usikkerheden, er direktøren bekymret for dem, der ikke er vendt tilbage.

- Mange er vendt tilbage, men vi hører blandt andet fra Idræt i Dagtimerne, at der stadig mangler en del folk. Nogle har ændret adfærd, selvom de er vaccineret, siger direktøren.

Han blev under genåbningen i efteråret kritiseret af nogle, som mente, at det var en unødig risiko at arrangere sangaftener med op mod 500 deltagere i Spektrum.

Det har han nu mulighed for at genoptage, da forsamlingsloftet ved siddende, kulturelle arrangementer er sat til 500 igen. Men direktøren holder fast i, at den første programsatte sangaften 9. september bliver sæsonens første.

Annonce

Tiden er ikke til sangaften

- Med 800 smittede dagligt er tiden fortsat ikke til at samle så mange til sangaften. Men behovet, lysten og længslen er der, og da vi satte de 490 billetter til første sangaften til salg for en måned siden, blev der hurtigt udsolgt, fortæller Roland Christiansen.

Han har 100 på venteliste og håber, at restriktionerne lempes inden september, så han og medarrangør Jakob Bonderup fra Engelsholm Højskole igen kan synge sammen med 1000 gæster.

- Der var en del nervøsitet, da vi arrangerede sangafterne i efteråret, også politisk. Men vi har ikke hørt om nogen, der blev smittede, og det er vigtigt for os at holde fast i, at det liv, vi kan leve, vil vi leve, slår Roland Christiansen fast.

Annonce
Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Her kan du komme til at holde i kø: Motorvejsbro i Vejle får lysregulering i 10 uger

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Vejle Boldklub

VB siger farvel: Midterforsvarer skifter til Skotland

Kultur

Ustadigt vejr holder ikke Verdensballetten tilbage: - Vi har aldrig aflyst en forestilling på grund af dårligt vejr

Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle

Forening får stor gave: Nu kan vi virkelig gøre en forskel

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Erhverv

Anni og Lars hitter med nyt tiltag på tankstationen: Kunderne kommer fra hele landet

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

Vejle Boldklub

Steven Gerrards fætter træner med VB

Annonce