Annonce
Vejle

Direktøren i DGI Huset: Vi har nu en forpligtelse til at ryste coronaen af os

DGI Huset er efterhånden helt åbent, nu hvor coronapas og negative coronatest giver adgang til husets mange tilbud. Nu håber direktør Roland Christiansen på, at vejlenserne også kan ryste den mentale coronatrøje af sig, efterhånden som flere vaccineres. Foto: Michael Svenningsen
Med nye lempelser af corona-restriktionerne glæder DGI Husets direktør sig over, at den gamle hverdag er tæt på at være tilbage. De populære sangaftener vender dog først tilbage til september.

Vejle: Et flertal i Folketinget lemper endnu engang på corona-restriktionerne, og det glæder i et vejlensisk hus, som i den grad har været ramt af nedlukning og begrænsninger i månedsvis.

DGI Huset Vejle var igennem den helt store genåbning 6. maj, mens de nye lempelser kun rykker lidt ved rammerne i det store idræts- og konferencekompleks.

Hverdagen er tæt på at ligne sig selv, og i receptionen giver det lidt ekstra arbejde at tjekke de coronapas, der er en forudsætning for at få adgang til holdtræning, fitnesscenter og svømmehal, mens der nu er sat en dato for dets udfasning.

Annonce

- Tjek af coronapas og test er en gene, vi overkommer, og det er så fedt at mærke, at der igen er fuld af liv i huset. De fire dage i Kristi himmelfartsferien havde vi i gennemsnit 800 gæster i svømmehallen. Det var børnefamilier, og det var livgivende at opleve de mange familier, der nød at være tilbage, siger DGI Husets direktør, Roland Christiansen.

Kun en enkelt smittet

I den gamle, nyrenoverede svømmehal må der højest være 125 gæster ad gangen, og det gav til tider kø ved indgangen på de fire travle dage. Men direktøren har ikke hørt om smittetilfælde blandt svømmehallens gæster siden genåbningen, hvor også saunaerne har været åbne.

- Man har hidtil måttet have saunaer åbne i forbindelse med idrætsaktivitet, og alt, hvad du laver i en svømmehal, betragter vi som idræt. Men vi laver ikke saunagus, hvor dråberne flyver rundt i saunaen, siger direktøren.

De to uger med genåbning har dog budt på et enkelt smittetilfælde på et af spinningholdene, selvom deltagerne også her skal fremvise et coronapas eller en højest 72 timer gammel negativ coronatest.

Annonce

Skal ryste den af os

- Vedkommende havde fremvist en negativ test og blev testet positiv dagen efter. Men fordelen ved holdene er, at vi har navne på samtlige deltagere, og de er blevet kontaktet direkte, siger Roland Christiansen.


Vi skal stadig bevare de gode vaner, men mentalt har vi brug for at ryste coronaen af os.

Roland Christiansen, direktør DGI Huset Vejle


På baggrund af de mange, der nu er eller bliver vaccineret, og en smittesituation, der er under kontrol, håber DGI Husets direktør, at coronaens mentale greb i folk kan løsnes.

- Vi skal stadig bevare de gode vaner, men mentalt har vi brug for at ryste coronaen af os. Det synes jeg, at vi har en forpligtelse til, så snart stikkene er der. Mange er vaccinerede, og mange bliver testede, og selvom testene ikke giver 100 procent garanti, vil jeg insistere på at leve livet, siger Roland Christiansen.

Annonce

Flere har ændret adfærd

Selvom huset er genåbnet, og de forskellige tiltag med coronapas og tests skal fjerne usikkerheden, er direktøren bekymret for dem, der ikke er vendt tilbage.

- Mange er vendt tilbage, men vi hører blandt andet fra Idræt i Dagtimerne, at der stadig mangler en del folk. Nogle har ændret adfærd, selvom de er vaccineret, siger direktøren.

Han blev under genåbningen i efteråret kritiseret af nogle, som mente, at det var en unødig risiko at arrangere sangaftener med op mod 500 deltagere i Spektrum.

Det har han nu mulighed for at genoptage, da forsamlingsloftet ved siddende, kulturelle arrangementer er sat til 500 igen. Men direktøren holder fast i, at den første programsatte sangaften 9. september bliver sæsonens første.

Annonce

Tiden er ikke til sangaften

- Med 800 smittede dagligt er tiden fortsat ikke til at samle så mange til sangaften. Men behovet, lysten og længslen er der, og da vi satte de 490 billetter til første sangaften til salg for en måned siden, blev der hurtigt udsolgt, fortæller Roland Christiansen.

Han har 100 på venteliste og håber, at restriktionerne lempes inden september, så han og medarrangør Jakob Bonderup fra Engelsholm Højskole igen kan synge sammen med 1000 gæster.

- Der var en del nervøsitet, da vi arrangerede sangafterne i efteråret, også politisk. Men vi har ikke hørt om nogen, der blev smittede, og det er vigtigt for os at holde fast i, at det liv, vi kan leve, vil vi leve, slår Roland Christiansen fast.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce