Annonce
Erhverv

Disse iværksættere klarer sig bedst

Iværksættere, der bygger deres nye virksomhed på en allerede eksisterende virksomhed, eller som i forvejen kender deres branche indefra, klarer sig bedre end andre iværksættere og har blandt andet markant større produktivitet. Foto: Colourbox
Spin-off-iværksættere er markant mere produktive end end andre iværksættere.
Annonce

Vejle: Går du med tanker om at blive iværksætter og starte din egen virksomhed, kan det være en god ide at kigge på den branche, du allerede er i.

Ifølge et studie foretaget af Rockwool Fondens Forskningsenhed i 2015 klarer såkaldte "spin-off-virksomheder" sig nemlig markant bedre end andre iværksætter-virksomheder.

En "spin-off-virksomhed" er en virksomhed, som er skabt af en iværksætter med udgangspunkt i en allerede eksisterende virksomhed og branche, hvor iværksætteren var ansat året før spin-off virksomheden blev startet.

Ifølge studiet er arbejdsproduktiviteten - det er produktionen pr. lagte timer - hele 25 procent større i spin-off-virksomheder, sammenlignet med andre iværksætter-virksomheder.

Studiets konklusioner er blevet bekræftet af andre lignende studier.

Annonce

Derfor klarer de sig bedre

Ifølge en analyse foretaget af forskere fra Aalborg Universitet fra 2009 er der tre hovedforklaringer på, hvorfor spin-off-virksomheder klarer sig nedre end andre iværksætter-virksomheder.

I analysen "Jagten på fremtidens nye vækstvirksomheder" kommer forskerne frem til, at spin-off-iværksættere dels klarer sig bedre, fordi de har brancheerfaring at trække på, dels fordi de ser ud til at rekruttere bedre uddannede medarbejdere end gennemsnittet af virksomheder og endelig fordi de tilsyneladende er mindre risikovillige end andre iværksættere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce