Annonce
Egtved

DK Råstof: Vi arbejder målrettet på at finde en ny adgangsvej

Beboere ved Molsgårdvej frygter igen at skulle have tonstunge lastbiler til at køre lige forbi deres huse. Direktør hos DK Råstof forsikrer, at virksomheden arbejder på at finde en alternativ adgangsvej, men det tager tid. Foto: Mette Mørk
DK Råstof-direktør håber på, at der inden for to år kan findes en alternativ adgangsvej, når der skal indvindes råstoffer ved Sødover.
Annonce

Sødover: Der er masser af råstoffer i området omkring Sødover. Der er tidligere gravet grus i området, og nu skal der snart graves i to nyudlagte områder.

En gruppe beboere på Molsgårdvej fortalte i avisen lørdag, at de frygter, at de snart vil opleve tonstunge lastbiler køre frem og tilbage kun få meter fra deres huse.

Lars Nielsen er direktør for DK Råstof, der skal grave i området. Han kan godt forstå, at beboerne ikke er begejstrede for tanken om, at Molsgårdvej skal fungere som adgangsvej.

- Vi arbejder målrettet på at finde en alternativ adgangsvej, og det har vi gjort det seneste års tid. Vi ønsker ikke at genere nogen, siger Lars Nielsen.

I håbet om at finde et alternativ til Molsgårdvej har virksomheden blandt andet købt en del jord i området.

- Problemet lige nu er, at vi ikke ejer jord hele vejen ud af indvindingsområdet ud og til Ballevej. Derfor er vi nødt til at forsøge at lave aftaler med de enkelte lodsejere om. Det er noget, vi arbejder på, forklarer han.

Men den slags tager tid.

- Der skal graves i området i mange år, så det er vigtigt, at vi finder den rigtige løsning og ikke får hastet noget igennem, som ikke er holdbart, lyder det fra direktøren.

Derfor vil Molsgårdvej efter alt at dømme blive brugt som adgangsvej i starten.

- Vores målsætning er at bruge Molsgårdvej så kort tid som muligt og forsøge at friholde husene ved vejen fra gener så meget som muligt. Håbet er, at vi inden for et par år kan finde en bedre løsning, siger Lars Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce