Annonce
Egtved

DN: Vi tager udsættelse af afgørelse fuldstændig roligt

Uffe Rømer tager Fredningsnævnets beslutning om at forlænge fristen for afgørelse i fredningssagen helt roligt. Det er ganske forventeligt i sådan nogle sager, siger han. Arkivfoto: Torben Glyum

Det kommer ikke bag på Danmarks Naturfredningsforening, at Fredningsnævnet har udskudt den endelige afgørelse af fredningen af Vejle Ådal med op til to år.

Vejle Ådal: Mens borgmester Jens Ejner Christensen (V) og byrådskollegerne i Vejle ærgrer sig over, at Fredningsnævnet har valgt at forlænge fristen for en endelig afgørelse af fredning af knap 850 hektar af Vejle Ådal, tager Danmarks Naturfredningsforeningen (DN) udsættelsen helt roligt.

- Det er en kæmpe sag, som berører 123 lodsejere, så der er mange parter, der skal høres, og det ligger et kæmpe arbejde i at opgøre de mange erstatningskrav, som er indkommet. Det er godt, at Fredningsnævnet ikke bare træffer en afgørelse hu-hej, men tager den tid, der skal til, for at behandle sagen ordentligt, siger formand for DN Vejle, Uffe Rømer.

Han forklarer, at det er helt almindeligt i den type fredningssager, af Fredningsnævnet vælger at forlænge fristen for at træffe en endelig afgørelse. Det har DN oplevet flere gange i forbindelse med andre fredningssager.

- Fredningsnævnet har valgt at forlænge fristen med op til to år. Det kan være, at en afgørelse kommer før, lyder det for Uffe Rømer.

Annonce

Fredningsbestemmelser gælder stadig

For de berørte lodsejere betyder forlængelsen rent teknisk ikke så meget.

- Der gælder de samme fredningsbestemmelser, som har været gældende siden foråret 2017, hvor Fredningsnævnet valgte at tage sagen op. Siden har der været en del dialog mellem DN og Fredningsnævnet, og der er lavet nogle mindre tilretninger og omformuleringer i fredningsforslaget, men grundlæggende gælder de samme bestemmelser stadig. Desuden har Fredningsnævnet i november 2018 tilkendegivet, at det vil følge fredningsforslaget, siger Uffe Rømer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Er du træt af private p-vagter? Kommunens p-vagter har venlige postkort med i tasken

Annonce