Annonce
Udland

Dobbelt så mange ladestandere til elbiler

Det er blevet lettere for verdens elbilejere at finde et sted at lade deres bil op, og antallet af ladestandere forventes at fortsætte med at vokse. Elbil. Foto: David W Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix
Det er blevet lettere for verdens elbilejere at finde et sted at lade deres bil op, og antallet af ladestandere forventes at fortsætte med at vokse.
Annonce

Antallet af elbil-ladestandere i verden er fordoblet i løbet af de seneste tre år, og der er nu for første gang flere end en million standere på verdensplan.

Det viser en ny opgørelse fra analysevirksomheden Bloomberg.

Væksten skyldes især stærk interesse i Kina og Europa. Alene Kina står for over halvdelen af verdens ladestandere, og Europa står for en stor del af resten.

Udviklingen forventes at fortsætte i de kommende år. Det skyldes ikke mindst, at der er stærk politisk medvind i flere lande. Den Europæiske Union har vedtaget en plan om, at der skal være mindst en million standere alene i EU inden 2025, og Tyskland har besluttet at kræve, at der skal være ladestandere ved alle tyske benzinstationer.

USA halter foreløbig langt bagefter. Faktisk er der nu flere ladestandere i det lille land Holland end i hele USA. Det kan dog ændre sig efter det amerikanske præsidentvalg til november, eftersom den demokratiske kandidat Joe Biden har lagt en linje, der er meget positiv over for at støtte udbredelsen af elbiler.

Annonce

Elektrisk kapløb

Den hurtige udrulning skyldes ikke kun politik. Der er også penge at tjene til de virksomheder, der leverer ladestanderne, og ifølge Bloomberg er der nu nærmest tale om en slags kapløb, hvor forskellige virksomhederne prøver at komme først til de bedste steder at sætte ladestationer op til de millioner af elbiler, der forventes at rulle ud på vejene i de kommende år.

”I hvert fald når vi ser på Europa, vil der blive sat mange ladestandere op i de kommende år, før efterspørgslen egentlig er der,” udtaler Bloombergs analytiker Ryan Fisher.

Verdens Bedste Nyheder

Denne artikel er produceret af Verdens Bedste Nyheder, som er et uafhængigt medie, der laver konstruktiv journalistik med udgangspunkt i FN’s Verdensmål.

Verdens Bedste Nyheder fokuserer på ofte oversete fremskridt, potentialer og løsninger på verdens udfordringer.

Læs mere på verdensbedstenyheder.dk

De store investeringer er en vigtig udvikling, fordi netop antallet af ladestandere ses som en af de ting, der har holdt elbilerne tilbage.

Ifølge en rapport fra det danske Klimaråd er elbiler og ladestandere fanget i en hønen-eller-ægget-problematik, hvor udbredelsen af den ene er afhængig af udbredelsen af den anden. I en sådan situation kan der ifølge Klimarådet være belæg for at støtte én eller begge dele fra statslig side. Ved at give et skub til elbilerne gøres det derfor mere fordelagtigt for private virksomheder at investere i udbredelsen af ladestandere, skriver rapporten.

Verdens Bedste Nyheder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce