Annonce
VB

Dommeren forsvarer kontroversiel VB-scoring

Peter Munch Larsen mente, at AGF-målmand Kamil Grabara rørte bolden, da Vladlen Yurchenko scorede til 1-0. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Dommer Peter Munch Larsen mente, at AGF-målmand Kamil Grabara rørte bolden, da Vladlen Yurchenko sparkede den i mål efter et dommerkast.
Annonce

Vejle: Dommer Peter Munch Larsen havde en mere end almindeligt travl aften på Vejle Stadion, da VB søndag havde besøg af AGF.

Et rødt kort, en scoring direkte efter et dommerkast, og en kontroversiel igang-sætning af spillet i forbindelse med AGF’s føringsmål til 3-2 i opgøret, der endte med en sejr til AGF på 4-2.

I alle tre tilfælde mente Peter Munch Larsen, at han traf den rigtige beslutning.

Allerede efter en halv times tid røg VB’s Allan Sousa ud efter karambolage med AGF’s Jacob Ankersen.

- Vejle-spillerne giver en skalle, og derfor trak jeg det røde kort, sagde Peter Munch Larsen efter kampen. Kort efter kom dommeren atter i fokus, da Vladlen Yurchenko sparkede bolden i mål direkte efter et dommerkast. Peter Munch Larsen pegede mod pletten, og derefter opstod der en del tumult mellem spillerne. Ifølge fodboldloven skal to spillere røre bolden, inden der kan scores efter et dommerkast, og det kriterie mente Peter Munch Larsen, var opfyldt.

- Vi vurderede, at AGF’s målmand rørte bolden, inden den gik i mål, og derfor dømte vi mål, sagde Peter Munch Larsen.

Og i forbindelse med AGF’s scoring til 3-2 var utilfredsheden stor i VB-lejren, da dommeren efter VB’s vurdering satte spillet for tidligt i gang efter et frispark til AGF. I samme sekvens modtog Mads Greve et gult kort, og Greve nåede ikke på plads, inden spillet blev sat i gang.

- I den forbindelse er der to kriterier, som skal være opfyldt. Bolden skal ligge stille, og der skal være kontrol over situationen, og begge kriterier var opfyldt, sagde Peter Munch Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce