Annonce
Brande

Drantum ønsker at doble op på byporte

Sådan kommer byport-kunstværket til at tage sig ud. Illustration: Ikast-Brande Kommune

Drantum: I snart 10 år er trafikanter i t-krydset Hyvildvej/Langkærvej blevet mødt af et ganske imponerende syn, når de nærmer sig Drantum fra østsiden. Her troner Aksels Kros version af Bifrost som en form for byport til Drantum, og nu gør landsbyen syd for Brande klar til at opføre endnu en byport.

Forsamlingshusets bestyrelse har søgt Ikast-Brande Kommune om tilladelse til at opstille byport nr. 2, denne gang ved den sydlige indkørsel til byen, nærmere bestemt på Risbjergvej på et bestyrelsesmedlems ejendom.

Kunstværket bliver cirka syv meter højt og skal placeres 9,5 meter fra vejkanten for at leve op til vejreglerne om sikkerhedszone, men før det kan ske, skal der udstedes en landzonetilladelse.

Kommunens tekniske område bemærker, at byporten i givet fald kommer til at ligge inden for et område, der er udlagt som værdifuldt landskab på grund af de markante bakkeøer i området, og at byporten med sin højde vil være et markant bygningsværk. Det vurderes imidlertid ikke, at byporten vil påvirke omgivelserne negativt, men at skulpturens udseende formentlig vil tiltrække trafikanternes opmærksomhed og dermed fjerne deres fokus fra trafikken, hvilket kan medføre forøget risiko for trafikuheld.

Finansieringen af byporten stammer fra den nu nedlagte Grøn Ordning, med andre ord det beløb, der blev udløst som kompensation for opstillingen af vindmøllen på Husumvej.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce